Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR Slovan: Manuál na vírus

Slovan zažil na Faerských ostrovoch absurdné divadlo. Mal by pripraviť manuál, aby iné kluby vedeli, ako vyviaznuť bez straty z neprebádanej a komplikovanej situácie. Aj belasí by teraz možno niečo urobili inak.

23.08.2020 11:37
Ján Kozák Foto: ,
Tréner Slovana Ján Kozák ml.
debata (20)

Ich šialený päťdňový výlet priniesol celý rad bizarných udalostí. Ale svet žije v ére, ktorá prináša veľa problémov, aké nepoznal. Nebol to akiste posledný prípad, ktorý nová realita prichystala.

Na mnohé veci sa sotva dá vopred stopercentne pripraviť. Mohli by spadať skoro do kategórie vis major. Ale aj Slovan mohol urobiť viac, aby riziko znížil na minimum.

Na prvom mieste bude vždy absolútna zodpovednosť. Každého jednotlivca i celého klubu. Najmä v dňoch, keď tím čaká zápas, na ktorý sa celý rok chystá a na ktorom stojí a padá kvalita klubového života v najbližšom čase.

Nečakané prekvapenia by mohlo eliminovať tiež čo najúčinnejšie testovanie podľa už známych pravidiel.

A klub by sa mal detailne oboznámiť s bezpečnostnými, hygienickými opatreniami v krajine, kam jeho tím smeruje. Všade môžu byť odchýlky.

Na Faerských ostrovoch tvrdili, že sa držia len nariadení, ktoré ich krajina prijala a dodržiava. Aj keď ich výklad a praktické uplatňovanie vyvoláva viaceré pochybnosti…

Slovanisti urobili v Klaksvíku maximum, aby sa zápas odohral. A rovnako sa o to usilovali aj zástupcovia UEFA.

Je tu však vážny problém a aj precedens do budúcnosti. UEFA má svoje predpisy, ktoré nazvala Return to Play. Ak sa však v krajine, kde sa má hrať, nemôžu uplatniť, lebo to nedovoľujú nadradené domáce zákony, sú úplne nanič. Ak by sa hralo v Nemecku či Česku, dnes by sme asi debatovali, kto bol lepší na ihrisku.

Tento fakt prináša chaos i nespravodlivosť. A do budúcnosti obavy o regulárnosť prestížnych súťaží.

VIDEO: Nepochopiteľné, čo sa môže stať na takejto úrovni, vraví Kmotrík

Video

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Klaksvík