Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

GLOSA: Messiho klapky

Ak chcete remonta - mladého koňa v zácviku - naučiť chodiť i behať dopredu, vzad, vpravo i vľavo, dobrým pomocníkom vám budú klapky. Bránia neskúsenému zvieraťu vo výhľade do strán, čím eliminujete riziko splašenia sa.

17.08.2020 12:36
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Predtým, než sa stal Lionel Messi najsilnejším žrebcom v histórii Barcelony, musel taktiež nosiť akési klapky. Nasával atmosféru Nou Campu a informácie o spôsobe hry. Postupne.

Časom svojich kolegov prevýšil o jednu či dve dĺžky. Bol taký rýchly a silný, že vedenie Kataláncov radšej predalo Deca a Ronaldinha, len aby svojho tátoša ochránilo od ich lásky k alkoholu.

Keď sa im to podarilo, sňali Messimu klapky a začalo sa výnimočné obdobie. Dekádu sa mu do očí mohol pozerať iba Cristiano Ronaldo. Ostatní im hľadeli len na chrbty.

V závere 20-ročnej katalánskej púte sa však Messi ku klapkám vrátil. Nasadzoval si ich dobrovoľne. Nechcel vidieť, že mu napravo a ani naľavo po odchode Xaviho či Iniestu zostali už len priemerné kone.

Najdrahší európski obrancovia Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Trent Alexander-Arnold (Anglicko, Liverpool)...

Farby Blaugranas však boli pre neho príliš cenné na to, aby reptal voči svojim pohoničom. Zdalo sa, že aj po štvrtom potupnom vyradení za sebou na najprestížnejších dostihoch len skloní hlavu. Lenže Bayern mu z nej strhol klapky a Messimu po nich zostali boľavé rany.

Už na trávniku bolo vidno, že Messiho nevidieť. To sa nestáva často. Argentínčan to zabalil. Skôr ako nohami pracoval hlavou. Špekuloval, aké stanovisko zaujme.

Barcelonský voz zapadol ako ešte nikdy a Messimu sa už nechce ho donekonečna ťahať z blata. Zaťal sa a hľadá nového kočiša s nablýskaným ko­čom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi