Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Spomaľ, Nole!

Novak Djokovič je jedinečný. Na kurte, lebo jeho úspechy sú neobyčajné. Ale aj v súkromí. Spravidla si myslí niečo iné ako väčšina.

24.06.2020 15:00
Novak Djokovič, Jelena Djokovičová Foto: ,
Novak Djokovič s manželkou Jelenou na belehradskom exhibičnom turnaji, ktorý spoluorganizoval. Obaja mali pozitívny test na koronavírus.
debata (9)

V poriadku. Výnimoční ľudia zostávajú často nepochopení…

„Poznám ľudí, ktorí transformovaním energie a silou modlitby či vďačnosti premenili najviac znečistenú vodu na liečivú,“ krátil si nedávno voľné chvíle malou filozofickou úvahou. Azda neškodnou, lebo jej neuveria ani fanatickí šíritelia najpodivnejších hoaxov.

Jeho ostrý nesúhlas s očkovaním bol však už iný prípad. Ak hviezda jeho formátu v čase, keď celý svet s napätím čaká na vakcínu proti Covidu, šíri vedecky nepodložené teórie, je to nemalý problém.

Pravda, aj tu platí, že Djokovič má právo na vlastné presvedčenie. No prv, než ho zverejní, by mal dvakrát merať. Lebo jeho slová majú váhu. Môžu sa tváriť ako výzva.

Žiaľ, nedávno zašiel ešte ďalej…

Exhibičným podujatím, ktoré zorganizoval, sa vydal po poriadne šikmej ploche. Zatiaľ čo športové podujatia vo väčšine krajín sa iba rozbiehajú bez účasti divákov, on si vzal na tričko 4-tisíc ľudí na jednej malej tribúne. A aby toho nebolo málo, hviezdnych parťákov vytiahol na tamojšiu diskotéku. Veď žijeme len raz, práve tu a práve teraz.

Padol na nos!

Nie preto, že dostal koronavírus, s ktorým si najskôr bez povšimnutia poradí. Opäť sa však ukázal ako človek, ktorého treba brať s rezervou. Pre najslávnejší francúzsky športový denník L'Equipe je odteraz šašo.

Škoda. Roky budovaná značka dostáva poriadne na frak.

Rodičia Djokoviča v uplynulých mesiacoch niekoľkokrát namietali akúsi nespravodlivosť. Ľudia vraj majú duo Federer – Nadal omnoho radšej. Tento pocit krivdy má isté racio. Veď ich syn džentlmenstvom a predovšetkým humánnosťou za rivalmi nezaostáva.

Teraz si však nijak nepomohol…

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus