Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Tisíc a dosť? Peniaze zo vstupného stačia na réžiu. A kávu

Hovoriť dnes, koľko ľudí bude na ligovom futbale 14. novembra, je podobné dobrodružstvo, ako predpovedať, aké bude v ten deň počasie. Je to vo hviezdach. V niekoľkomesačnej koronakríze sa stalo, že aj fachmani sa sekli a korigovali svoje vyhlásenia.

04.06.2020 16:48
SR Futbal FC Nitra štadión nový otvorenie... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Na jeseň nemusí platiť zásada, ktorou premiér vystrašil športovú obec. Tisíc a dosť! Ak to situácia dovolí, v hľadisku bude divákov viac. A existuje aj katastrofický scenár: nebude v ňom ani noha.

Situácia sa rýchlo mení a absolútne súdy v úvode júna sú zbytočnou komplikáciou i kaskadérstvom. Poživjom a uvídim, vravia Rusi. Do Vianoc pretečie v Dunaji veľa vody.

Iná vec je panika, ktorá sa strhla. Divák bol neraz to posledné, čo kluby v minulosti trápilo. Ani teraz ich nemotivujú len číre obavy o neho, ale z toho, že prídu aj o tie drobné, ktoré im prináša. Česť výnimkám.

Divák vždy chýba. Bez neho je zápas ako nechutná diéta, jedlo bez soli. Čo majú hovoriť v Dortmunde, kde je v sezóne vyťaženosť štadióna 99 percent. A jeho kapacita 80-tisíc. Priam katastrofa.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Na slovenských štadiónoch to vyzerá, akoby sa na pokoronavírusovú abstinenciu pripravovali už zopár rokov. Vlani na jeseň bol priemer na ligovom súboji 2450 divákov. Bez 18 zápasov Slovana a DAC videlo ďalších 90 stretnutí priemerne 1500 divákov… Tieto kluby peniaze zo vstupného z biedy nevytrhnú, stačia na réžiu zápasu a na kávu.

Smolu môže mať Slovan. Vlani sa prebojoval do skupiny Európskej ligy, ale z troch zápasov na dva mali jeho fanúšikovia zabuchnuté dvere. Mohli si za to sami. Teraz hrozí čosi podobné. Musia veriť, že ultimátum tisícky sa nenaplní. Lebo v takom prípade im nepomôžu už ani fantastické deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus