Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Federerovi nie je čo závidieť

Desať miliónov sem, desať tam. K tomu luxusné hodinky, aké by aj slovenský expremiér závidel. A auto. Vlastne celý vozový park - taký Mercedes, onaký Mercedes, jeden rýchly, druhý pohodlný, ďalší bezpečný.

03.06.2020 20:59
Roger Federer Foto: ,
Si Superman. Odkaz fanúšikov pre Rogera Federera na turnaji v Šanghaji.
debata (1)

Chceli by ste?

Na to je už neskoro. Treba začať v troch rokoch – ako Roger Federer. Denne žmýkať litre potu. Nechce sa vám? Tak pridajte! Nie rok, ale aspoň desať. Alebo aj pätnásť.

Až potom sa možno dostavia prvé výsledky. Investícia je to však neistá. Je ako kasíno – na tisícky sklamaných hľadí iba jeden víťaz.

Ak ste to náhodou vy, s gratuláciou opatrne, nič sa nekončí. Lebo – a to ste už akiste počuli – dostať sa na vrchol je náročné, ale zotrvať na ňom ešte ťažšie.

Popri tréningu majte po ruke hrubý diár – váš život bude nalinajkovaný ako prváčikov zošit. Plný povinností od rána až do večera. A možno aj po kariére, lebo raketu síce odložíte nabok, no záväzky vyvážené tučnými šekmi zostanú aj naďalej.

Ešte stále závidíte?

Možno ani nie je čo. Všetko, čo si Federer zarobil, má aj svoju daň. Sú to roky odriekania a v neposlednom rade aj strata pomyselnej slobody. Zo svojho repertoára vynechal slovo chcem.

Používa len musím.

Vraví sa o hlbokej kríze. Sponzori možno budú mať teraz na chvíľu iné starosti. O biele miesta na úboroch už nebude taký záujem.

O pár mesiacov uvidíme…

Pravda je však taká, že pokiaľ Federer a spol. budú aj naďalej dostávať desiatky miliónov, bude to znamenie, že valec sa nezadrhol. A to by predsa nebola zlá správa ani pre nás.

Obyčajných…

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).
1 debata chyba