Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Takýto reštart ligy nemá zmysel

Stará i nová vláda ukázali pri reštrikčných opatreniach, že sa odvážnych krokov nezľakli. Hneď od začiatku sa pandémii koronavírusu postavili na slovenské pomery až nezvyčajne pokrokovo.

22.05.2020 21:33
Žilina - Slovan Foto: ,
Momentka zo šlágra MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava.
debata (5)

Odmenou je nevysoký počet nakazených, hospitalizovaných i zosnulých. Nech voči tomu akokoľvek reptáme, je to najlepšie možné vysvedčenie.

Opatrenia sa síce na Slovensku neuvoľňujú tak promptne ako v okolitých krajinách, ale život sa postupne vracia do starých koľají aj pod Tatrami.

Niektoré športové súťaže však pokrokový prístup obišli cez obchvat. Po hokejovej extralige, ktorá si pri zmätkoch s (ne)udelením titulu Banskej Bystrici ušila z hanby kabát, sa strápnili aj futbalové kluby.

Málo z toho, o čo mohli v reštartovanej sezóne bojovať, dnes svojím hlasovaním zmietli zo stola. Desať zápasov nadstavby znížili na polovicu, čím rozhodli o tom, že o titul bude môcť zabojovať už len dvojica klubov. Ak sa Slovan nesplaší, dávno pred koncom ročníka obháji majstrovskú trofej.

Kluby z druhej polovice skupiny o titul – Michalovce, Trnava a Ružomberok – majú podstatne menšiu časť zosadiť z troch pohárových priečok okrem belasých aj druhú Žilinu a tretiu Dunajskú Stredu.

Dresy tímov Fortuna ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Dres Slovana.

V skupine o záchranu je už teraz jasné, že nikto nemá na krku nôž. Každé mužstvo sa zachráni a to najlepšie zabojuje aspoň o miestenku do play off o postup do Európskej ligy.

Keby tímy nabrali o trošku viac odvahy, mohli striedať namiesto troch hráčov rovno piatich a dať šancu viacerým neodskúšaným hráčom. Ani tento zaujímavý aspekt však neprešiel.

Biedna kvalita ligy pôjde ešte viac dole. Ani nie kvôli koronavírusu, ale skôr z dôvodu nepochopiteľnému skráteniu reštartu ligy. Kluby vraj nechceli riskovať a hrať „anglickým“ štýlom.

Väčšina sa rozhodla zahrať na istotu. Namiesto risku radšej zakopli loptu do autu. A tak okrem divákov bude na drvivej väčšine slovenských štadiónoch chýbať aj to najdôležitejšie – možnosť niečo vyhrať a získať. Tým dokončenie súťaže stráca svoj športový zmysel.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga