Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

GLOSA: Každá hlúposť sa dá opraviť. Ale bolo nám treba takúto blamáž?

Radšej neskoro ako nikdy...

01.04.2020 10:52
Slovan, Banská Bystrica Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Odobratie kontroverzne udeleného titulu hokejistom Banskej Bystrice bolo jediným správnym riešením. Mnohí by sa možno radšej tvárili, že nič vážne sa nestalo a na tento kardinálny trapas by najradšej čím skôr zabudli, no každá kauza si zaslúži korektný záver. Koronavírusom poznačená extraliga bez majstra presne takým je. Teraz je to v poriadku.

Rýchle rozhodnutia – z gauča cez telefón – sú spravidla nanič. Horúcou ihlou sa dá ušiť iba z hanby kabát. A možno vyrobiť majstrovský pohár pre klub, ktorý ani nezasiahol do play off. No bolo nám takúto hanbu treba?

Akiste nie…

V poriadku, sezóna je za nami a trápna kauza so štvrtým banskobystrickým titulom tiež. Rešpekt patrí tým, ktorí toto absurdné rozhodnutie dodatočne napravili.

Teraz sa možno zdá, že (nielen) hokejový život na Slovensku sa zastavil. Ale pozor, zdanie klame. Žijeme v neuveriteľne rýchlej dobe. Všetko sa mení zo dňa na deň, z hodiny na hodinu. To, čo včera ešte bolo podstatné, je dnes už iba búrkou v šerbli. A naopak – ak sme si donedávna mnohé veci nepripúšťali, lebo sme si mysleli, že sú neaktuálne, už to neplatí. Máme ich na stole. S poznámkou: pozor, veľmi krehké. A nálepkou súrne!

Najslávnejší slovenský klub – Slovan Bratislava – utlmil svoju činnosť a prepustil všetkých hráčov. Je zrejmé, že už čoskoro ho budú nasledovať aj ostatné kluby. Napokon, viaceré z nich sa trápili aj vtedy, keď o koronavíruse nepočuli ani v Číne.

A tak z hokejových istôt nám zostala iba jediná – bude sa hrať päť na päť s hokejkami a pukom. Kedy, s kým a za čo, je v tejto chvíli otázne.

O všetkom – vrátane hokeja – totiž platí, že dobre už bolo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC 05 Banská Bystrica #koronavírus