Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Koniec nudy (?)

Marek Hamšík sa stal osemkrát futbalistom roka. Šesťkrát za sebou. Pre mnohých to už bola nuda.

25.03.2020 15:55
futbalista roka 2017, skriniar, hamsik Foto: ,
Milan Škriniar na vyhlásení výsledkov ankety Futbalista roka 2017.
debata

Taliansko nie je Čína. Hamšík urobil vlani vážny futbalový krok a sám cítil, že schádza z hlavnej cesty na vedľajšiu, na konci ktorej ho čaká zaslúžený futbalový dôchodok.

Nikde nie je napísané, že anketu už nemôže vyhrať. Určite ešte pomôže aj slovenskej reprezentácii. Ale jeho éra sa pomaly končí.

Ešte neprišiel čas na záverečné účtovanie, ale zaslúži si absolutórium. Dokázal toho v kariére dosť. A v ankete až doteraz poznal len prvé a výnimočne druhé miesta.

Pamätné boli jeho súboje s Martinom Škrtelom. Dvanásť rokov nepustili nikoho na prvé dve priečky. V jednom ročníku triumfoval Škrtel o tri body, čo je stále najmenší rozdiel medzi dvoma najlepšími.

Slovenský futbal hlási výmenu stráží. Platí to tiež v ankete, ktorá len mapuje dianie na ihrisku, je odrazom toho, čo sa v ňom deje.

Škriniar priniesol zmenu, má prvý titul futbalistu roka, ale je stále najmä hráč budúcnosti. Hamšíkovu cestu však sotva zopakuje.

Slovenská špička nie je príliš široká a hoci sa do nej tlačí aj niekoľko mladíkov, nového futbalového kráľa zatiaľ reálne neohrozujú.

Zažiariť môže v ankete len ten, kto bude dlhodobo úspešný v špičkovom zahraničnom klube. Tak ako v prípade Hamšíka a Škrtela, ktorí si dlho držali ostatných od tela.

Škriniar sa stal oporou Interu Miláno. Nijaký iný slovenský futbalista nepôsobí momentálne na lepšej futbalovej adrese. Ak bude meniť dres, pôjde len do lepšieho. To je ideálna kvalifikácia na udržanie si honoru futbalista roka ešte zopár rokov.

Seps
debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #Futbalista roka