Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Viac ako šport

Desiatky zrušených akcií po celom svete, mnohé bez divákov. A čoskoro môže dôjsť aj na ikonické podujatia - európsky šampionát vo futbale, Tour de France alebo nedajbože na olympiádu v Tokiu.

11.03.2020 18:27
Mönchengladbach, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Mönchengladbachu prezlečení za duchov pred zápasom s Kolínom, prvým bundesligovým stretnutím pred prázdnymi tribúnami.
debata (1)

Športový svet sa zmieta v problémoch, na aké si nespomína od vpádu hitlerovských vojsk do Poľska na jeseň 1939. Avšak tentoraz ho nepustošia barbarské rozhodnutia nacistického vodcu, ale zákerný vírus.

Najprv to boli iba súťaže v Ázii, ale nám sa to zdalo akési vzdialené. Keď však nebezpečenstvo nákazy vyhnalo divákov z tribún v Serii A a neskôr zrušili Saganovu obľúbenú klasiku Miláno – San Remo či Vlhovej finále Svetového pohára v Cortine d'Ampezzo, spozorneli sme.

Koronavírus si nevyberá. V globalizovanom svete už vstúpil prakticky do každých dverí. Aj do našich.

Slovenská vláda v pondelok rozhodla o tom, že šport pod Tatrami sa na istý čas zastaví. Ako jedna z prvých.

Preventívne.

Ale predovšetkým zodpovedne, pretože v tejto chvíli už nejde o zábavu ani peniaze, ale o to, čo je správne.

Z tohto verdiktu akiste nie sú v kluboch nadšení. Napokon, kto by aj bol. Ich fungovanie, ale aj investície do nich na pár týždňov akoby stratili zmysel. Mnohé živoria a je možné, že počas najbližších dní sa budú musieť odhodlať k radikálnym krokom. Vrátane zväzov.

Tak ako v stredu hokejisti.

Napriek tomu je zrušenie všetkých – aj športových – podujatí na Slovensku najlepšou správou pre obyvateľov tejto krajiny. Okrem iného to znamená, že zdravie je pre nás stále to najdôležitejšie.

Ale aj to, že šport iba športom zostane…

A tak by to malo byť!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus