Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Liga a senické paradoxy

Tréner Senice Patrik Ďurkáč, mimochodom, už štvrtý v rozpätí týždňa, čo vedie tím zo Záhoria, čím by sa mohla liga uchádzať o zápis do Guinnessovej knihy rekordov, po zápase s Trnavou tvrdil, že jeho tím podal najlepší výkon v sezóne.

24.02.2020 14:28
Gustavo Cascardo, Marko Tešija Foto: ,
Gustavo Cascardo zo Senice (vpravo) v súboji s Trnavčanom Markom Tešijom.
debata

Všetka česť Seničanom, ktorí sa v neľahkej situácii zmobilizovali, ale niečo tu nehrá. Klubu chýba stabilita, už dlhšie v ňom vládne chaos a hráči nevideli niekoľko mesiacov výplaty. Dajme teraz bokom, či ich situácia zodpovedá licenčným podmienkam, ktoré by každý klub mal spĺňať.

Zoberme do úvahy športovú stránku tohto bizarného prípadu. V zimnej prestávke trénovalo často len torzo mužstva, odišlo z neho viac ako desať hráčov, v príprave skoro nevytiahlo päty z domu, nemohlo odohrať všetky naplánované zápasy, odpadla mu generálka a do poslednej chvíle nebolo jasné, či sa dá dokopy a nastúpi na jarnú časť súťaže.

Seničania narazili v jej úvode na Dunajskú Stredu a Trnavu, ktoré netaja vysoké ambície, absolvovali zahraničné sústredenia, tím zo Žitného ostrova dokonca dve. Ale Seničania boli v oboch zápasoch lepší a neinkasovali…

Toto nie je, samozrejme, senický problém. Je to vizitka konsolidovaných tímov s dobrými podmienkami. Situácia spochybňuje úroveň súťaže a tiež koncepčnosť a kvalitu práce v popredných kluboch. Je to šanca zamyslieť sa, či nevyhadzujú zbytočne milióny von oblokom, keď rozbití Seničania po obrovských peripetiách v ešte horších ako skromných pomeroch aj pred finišom základnej časti stále reálne kandidujú do prvej šestky.

Na slovenskú ligu netreba veľa. Senici stačí v neregulárnych podmienkach nadšenie, ktoré nestojí nič a ktoré im viacerí iní môžu závidieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica