Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vlhovej slzy i hrča v hrdle

Dielo náhody? Šťastie? Súhra okolností? V prvom slalome sezóny prekvapila. Po náročnom lete a slabšej príprave sa nečakalo, že vypáli Mikaele Shiffrinovej rybník.

17.02.2020 08:35
Vlhová Foto: ,
Na snímke slovenská slalomárka Petra Vlhová v cieli 2. kola slalomu žien Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore .
debata (4)

Lenže prvé kolo slalomu za polárnym kruhom v Levi ukázalo silu Petry Vlhovej.

Prišla však chyba a za tie sa platí. Nech sa prebíjate životom alebo najhustejšie osadenými bránkami. Slovenka mala smolu, vypadla a namiesto 100 či 80 bodov odchádzala z Fínska s prázdnymi rukami.

Šťastena si na Liptáčku v nedeľu spomenula. A sčista-jasna jej prihrala triumf. Za druhé kolo si iste zaslúžila pódium, ale to prvé malo od víťazných parametrov poriadne ďaleko.

Anna Swennová-Larssonová mala smolu, skončila štyri bránky pred cieľom a namiesto istých sto bodov – na poslednom medzičase mala viac ako sekundový náskok – odchádzala z Kranjskej Gory so slzami v očiach.

Tie sa tlačili do očí aj Vlhovej po tlačovej konferencii. Nová líderka celkového hodnotenia slalomu pri otázke, či jej chýba Shiffrinová, cedila emotívne slová cez hrču v hrdle.

Nádherný odkaz jej poslali aj fanúšikovia. Pod Triglav sa ich vybralo viac ako dvetisíc. Okrem tradične famóznej atmosféry si so sebou doniesli aj transparent s veľavravným nápisom: „Mikaela, chýbaš nám.“

Vlhová i jej skalní majú pravdu. Slalom bez Shiffrinovej je ako tie mužské v tejto sezóne bez Hirschera. Vyrovnaný, ale bez absentujúcej hviezdy aj fádny.

Na snímke slovenskí diváci počas 2. kola... Foto: TASR, Martin Baumann
Vlhová fanúšikovia Na snímke slovenskí diváci počas 2. kola slalomu žien Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore.

Nevedno, kedy sa Američanka vráti. A ani to, či jej najťažšie obdobie v živote pomôže zmierniť ruch na bielych svahoch.

Istá je len jedna vec – že by sa bitka o červený dres a malý krištáľový glóbus zdramatizovala. Tak, ako si to obe kvôli svojej výkonnosti zaslúžia.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní