Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Pán dokonalý. Djokovič je mentálny titan

Novak Djokovič nemá najlepší servis na svete...

03.02.2020 13:48
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (3)

Aj forhendových expertov, ktorí by mu mohli dávať lekcie, by sme na okruhu ATP našli viac. Oukej, bekhend, return, ale aj neskutočne rýchle nohy sú jeho silnou stránkou. Ale ani to by mu nepomohlo, ak by to nemal zrovnané v hlave.

V Melbourne po ôsmy raz potvrdené: Djokovič je mentálny titan!

Pán dokonalý…

Keď sa v nedeľu popoludní srbský tenista za nepriaznivého stavu 1:2 na sety vyhrabal z najhoršieho a o pár desiatok minút uzatváral zápas, málokto – vrátane autora tohto stĺpčeka – zostal prekvapený. Napokon, rodák z Belehradu bol v podobnej situácii už neraz.

Napríklad vlani vo Wimbledone, keď Federerovi vyfúkol trofej priamo spred nosa.

Tak, ako proti Švajčiarovi, ani tentoraz nebol na kurte lepším hráčom. Bol to Dominic Thiem, kto po väčšinu zápasu dominoval.

Ale proti Srbovi je to stále málo. Lebo presne tam, kde sa pre 99 percent hráčov končí zápas a sklonia hlavu, on ju dvíha. A všetko sa preňho iba začína.

„V akejkoľvek inej ére by bolo oveľa jednoduchšie získavať tituly. Na sto percent, " vravel na záver náročného dňa zdeptaný Rakúšan. "Môžem iba drieť a dúfať,“ dodal sklamane.

Pár čísel, ktoré potvrdia majstrovstvo veľkej trojky a zúfalstvo ostatných. Z posledných 69 grandslamových turnajov nemalo 56 iného víťaza ako Federera, Nadala či Djokoviča. Uplynulých trinásť si títo veteráni rozdelili medzi seba. Djokovič z ostatných siedmich vyhral päť.

Na konte ich má sedemnásť a za rekordným Federerom zaostáva už iba o tri – ešte nikdy nebol tak blízko.

Ale pozor! Aj keď sa zdá, že vyhrávať veľké trofeje je preňho maličkosť, stále je to dosť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #grandslam #Australian Open 2020