Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zvykneme si?

Každá vydarená séria má svoj koniec. Aj taká, ktorá trvala 25 rokov. Slovenskí tenisti ju prerušili vlani v New Yorku. Žiaľ, teraz v Melbourne akoby započali novú.

22.01.2020 15:20
Australian Open Foto: ,
Australian Open v Melbourne.
debata

Negatívnu.

Ich životnosť na prvom grandslamovom turnaji v sezóne sa nepočítala na dni, ale na hodiny. Z Australian Open sa porúčali najrýchlejším možným spôsobom.

Sklamanie? Ten, kto sleduje rebríčky ATP a WTA, je v obraze.

Medzi ženami je v prvej stovke jediná – Viktória Kužmová. Tá však už nejeden mesiac hľadá stratenú formu a nepotvrdzuje potenciál, ktorý v nej drieme.

Muži sú na tom ešte horšie. V renkingu nemáme hráča s automatickou pozvánkou na turnaj veľkej štvorky. Všetci o ňu musia bojovať v kvalifikácii. A ak sa to niektorému z nich napokon podarí, nazývame to úspech.

Kdeže sú časy Kučeru s Hrbatým…

Zatvárať si oči pred biednymi výsledkami poukazujúc na nevšedný príbeh Filipa Poláška, neobstojí. Predsa len – štvorhra je akoby iný šport – kvalita i konkurencia v nej nedosahujú parametre dvojhry. Poláškove výsledky sú síce skvelé, ale na realite nič nemenia.

Slovenský tenis po odchode Dominiky Cibulkovej a Magdalény Rybárikovej zostúpil o poschodie nižšie. Bilancia, s akou sa vracia z Austrálie, sa môže hocikedy zopakovať.

Dobre už bolo.

Zvykajme si.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí tenisti #Australian Open 2020