Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Cez pády k úspechom

Psychicky silní ľudia nevyplakávajú, keď sa im niečo nepodarí. Poznajú svoju hodnotu. Od nepríjemných záležitostí sa odrazia a tieto situácie ich motivujú do budúcnosti.

21.01.2020 17:29
debata (2)
Paulína Fialková na pódiu v Ruhpoldingu. Foto: Profimedia
Paulína Fialková Paulína Fialková na pódiu v Ruhpoldingu.

Do tejto vyvolenej skupiny ľudí môžeme zaradiť aj Paulínu Fialkovú. Najlepšia slovenská biatlonistka v tejto sezóne prežila hneď niekoľko pádov.

Prvý úder prišiel hneď v úvodných pretekoch. Počas tréningu si zranila koleno. Iné biatlonistky by neriskovali komplikácie a skočili by chirurgom pod nôž. Slovenka zaťala zuby a išla cez bolesť.

Na nasledujúcom podujatí v Hochfilzene brala štvrté a piate miesto. V oboch prípadoch ju od pódia delil jeden presný výstrel.

Potom však prišlo zaváhanie, z ktorého sa tešil veľký počet neprajníkov. Škodoradosť je slovenský národný šport a pocítila to aj Fialková. Odjazdený trestný okruh navyše na pretekoch vo Francúzsku ju nepoložil. To isté platí aj o pokazenej stojke v Oberhofe, kde minula naraz všetkých päť terčov.

Staršia zo sestier Fialkových má veľké ciele a mieri za nimi. Pády a zaváhania ju nezastavia. Práve naopak – čerpá z nich silu.

Dôkaz? Počas uplynulého víkendu predviedla parádne výkony. Šprint s čistou streľbou a striebro zo stíhačky prišli v pravý čas – tri týždne pred začiatkom svetového šampionátu v Taliansku.

Na vlaňajších MS sa slovenskí fanúšikovia tešili z úspechov Anastasie Kuzminovej. Ak Fialková potvrdí stúpajúcu tendenciu výkonov a udrží si psychickú odolnosť, môže svoju slávnejšiu kolegyňu napodobniť.

A to aj napriek pádom, ktoré by iné pretekárky nerozchodili.

Druhé miesto Paulíny Fialkovej v Ruhpoldingu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Sprava druhá Paulína Fialková, víťazka Tiril...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SP v biatlone #Paulína Fialková