Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Forma a kvalita

Jeden z najvydarenejších mesiacov v kariére sa končí hnevom. A tak to má u perfekcionistu - v prípade neúspechu - byť.

19.01.2020 17:00
Petra Vlhová, Federica Brignoneová Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) sa objíma v cieli s Taliankou Federicou Brignoneovou po ich víťazstve v Sestriere.
debata (10)

Keď Petra Vlhová v polovici decembra vyhrala v St. Moritzi o dve stotiny sekundy paralelný slalom, neskrývala obrovskú radosť. Dôvodov bolo hneď niekoľko.

Mentálna vzpruha. Prvý triumf v sezóne. Rázny krok k historicky prvému malému glóbusu v paralelných disciplínach. Časom sa ukázalo, že tesný triumf odštartoval aj výnimočné obdobie vo Vlhovej kariére.

Prelom rokov je pre alpské lyžiarky vždy časom chorôb, zranení, únavy, poklesu formy i sebavedomia. Ani jedno z toho sa Vlhovej netýkalo.

V priebehu 36 dní absolvovala deväť pretekov s parádnou bilanciou. Víťazstvá v slalomoch v Záhrebe i Flachau doplnila deleným triumfom s Brignoneovou na jej domácej pôde v obrovskom slalome v Sestriere.

Aj napriek skorému vypadnutiu v paralelnom obrovskom slalome má Vlhová v nohách formu a v hlave pohodu, akú ešte nikdy.

Vraj za to môže aj údajné natáčanie Shiffrinovej tréningov zo strany Vlhovej tímu. Ten to odmieta. Či ide o fakt alebo len snahu amerického tímu odtrhnúť pozornosť od nie stopercentnej Shiffrinovej, vie len zopár ľudí.

V športe platí, že ak chcete zdolať najlepších, musíte sa od nich učiť. Shiffrinová s tým určite počíta. Obzvlášť, keď natáčanie tréningov nie je v alpskom lyžovaní porušením pravidiel.

Víťazstvo Vlhovej a Brignoneovej v Sestriere Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so svojím tímom po víťazstve v...

Američanka momentálne nie je vo svojej koži. Robí viac chýb ako obvykle. Platilo to v oboch spomínaných slalomoch, ostatnom obráku ročníka i paralelnej paráde.

Nič to však nemení na fakte, že hlavným dôvodom tohto poklesu je Vlhovej progres. Lenže pozor! Forma je dočasná, kvalita permanentná.

Prvé Vlhová má, druhé musí neustále potvrdzovať. Iba tak sa udrží v boji o glóbus(y).

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová