Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Paradox

Kedysi Vlhovej tím označoval Flachau ako nešťastné miesto.

15.01.2020 09:12
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po 1. kole vo Flachau.
debata

Petrinho brata Borisa mátali roky 2017 a 2018 ešte aj krátko po ostatnom triumfe jeho sestry. Slovenka sa vtedy v oboch prípadoch ohriala na trati len krátko. Ani raz nedokončila prvé kolo.

Po ďalšom magickom utorku sa postavenie malej obce v srdci Rakúska mení. Pre Vlhovú to už navždy bude miesto historického počinu. Veď v rokoch 2019 a 2020 nenašla premožiteľku. Zo smolného Flachau je razom jediné stredisko, kde vyhrala dvakrát.

Hoci pred pretekmi sa hovorilo skôr o tom, že tlak je najmä na pleciach Shiffrinovej, netreba sa nechať zmiasť. Obhajoba triumfu spred roka i desiatich dní zo Záhrebu – to s psychikou riadne zamáva.

Lenže Vlhová tieto vonkajšie vplyvy ustála. Druhý raz v rade zdolala Shiffrinovú práve jej najsilnejšou zbraňou. Skvelým prvým kolom, rovnako ako v Záhrebe, položila základný kameň úspechu.

Dlhé mesiace sa z cieľa od Vlhovcov ozýval apel na to, že Petra potrebuje jazdiť výborne obe jazdy. Iba tak môže Shiffrinovú pravidelne zdolávať a naplniť nemalú métu, ktorú si v tíme stanovili.

Video

Jedna záhrebská lastovička ešte leto nerobí. A ani tá druhá z Flachau ho len tak ľahko neprinesie. Predsa však o niečom svedčia.

Okrem toho, že na Vlhovej badať obrovský mentálny progres, pomohol jej aj paradox. Kvôli zdravotným ťažkostiam začala zaberať naplno až v priebehu sezóny. Síce v ňom prišla o cenné body, ale v náročnom prelome rokov je v top forme.

Namiesto liekov či infúzií, ktoré boli jej spoločníčkami v minulosti, zaberá naplno. Momentálne nemá konkurenciu.

Ak si nastolený trend udrží, čaká nás v záverečných dvoch mesiacoch sezóny ešte zaujímavé divadlo, ktoré môže priniesť krištáľovú pointu.

Petra Vlhová je opäť princeznou Flachau Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová opäť získala trofej Salzburskej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová