Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Chyba v systéme

Stačilo jediné víťazstvo a cieľ bol splnený. Pridaná hodnota však chýba. Slovenskí hokejisti do 20 rokov obstáli na šampionáte v Česku podľa očakávania. Nečakanou bola hádam len vysoká prehra so Švajčiarskom, ktorému mal byť výber trénera Petrovického vyrovnanejším súperom v porovnaní s tým, ako to napokon vyzeralo na ľade a ukazovateli skóre.

02.01.2020 19:29
Slovenskí hokejisti Foto: ,
Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa lúčia so šampionátom po štvrťfinále.
debata (50)

Víťazstvom v prvom zápase nad Kazachstanom urobili slovenskí juniori kľúčový krok k záchrane. Potom však nasledovali už len vysoké prehry.

Posledná prišla vo štvrťfinále, v ktorom mladíci spod Tatier čelili silnej Kanade. Porovnávať mládežnícky hokej na Slovensku a za morom je jednoduché. Rozdiel je takmer vo všetkom – v hráčskej základni, materiálnych podmienkach či úrovni tréningového procesu.

Slováci vo štvrťfinále MS prehrali s Kanadou Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Potýčka Borisa Česáneka (6) a Alexisa Lafreniera.

Zaslúžia si mladí Slováci kritiku za výkony na šampionáte? Ani nie. Hrali to, na čo mali a čo sa naučili v mladosti od klubových trénerov na rodnej hrude.

Ak by zápasy odflákli a nesnažili sa, bolo by to iné. Zvesiť hlavu, ľutovať sa a dohrať duel bez snahy dokáže každý. Ale na Petrovického zverencoch bola vidieť snaha hrať až do záverečného hvizdu. Bojovnosť sa im rozhodne nedá uprieť.

Kvalita však v porovnaní so súpermi chýbala. Na to, aby sa do mládežníckeho hokeja na Slovensku vrátila, bude treba čas.

VIDEO. Čajkovič: Nepredviedli sme to, na čo sme mali. Všetci boli od nás lepší.
Video

Nové vedenie SZĽH už urobilo prvé kroky – vzdelávanie trénerov, rozširovanie hráčskej základne a centralizovaná príprava výberu do 18 rokov. Tieto snahy by mali pomôcť k tomu, aby zo slovenského mužstva na ďalších šampionátoch kategórie do 20 rokov už nebol len fackovací panák.

Možno to bude trvať pár rokov, ale iná cesta za úspechom v juniorskom hokeji nevedie.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS hokejistov do 20 rokov