Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Aj ženy môžu

Alžbeta I., Wu Zetian, Hatšepsut, Theodora, Johanka z Arku, Mária Terézia či aktuálnejšie - Margareth Thatcherová alebo Angela Merkelová. Pochybuje ešte niekto o líderských schopnostiach žien?

19.12.2019 05:00
Nathalie Boy de la Tourová Foto: ,
Prezidentka najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 Nathalie Boy de la Tourová.
debata

Na Slovensku vraj áno.

Väčšina tunajších mužov si myslí, že by boli lepšími lídrami ako ženy. Podobný pocit drieme v 64 percentách z nich. Toto číslo však dramaticky klesá s pribúdajúcim vekom a dosiahnutým vzdelaním.

Dobre si všimnite: čím viac životných skúseností máme, tým viac sa naše dlhodobé predsudky drolia na prach. Čím viac budeme študovať, tým skôr sa naše zakorenené predstavy obrátia naruby.

Pravda je totiž taká, že so ženami je svet krajší a zväčša v ňom vládne čistota a poriadok. A vari netreba občas „poupratovať“ aj v mužskej kabíne?

Veď ak žena dokáže na jednotku zmanažovať domácnosť, prečo by to nemala vedieť s veľkou firmou, futbalovým či hokejovým klubom. Alebo kto iný vás najskôr presvedčí o tom, že jeho názor je vlastne tým vaším. A správnym. Kto je citlivejší, vnímavejší a trpezlivejší? Kto má vyšší prah bolesti? A kto má svoje ego pod väčšou kontrolou.

Bez debaty. Sú to opäť len ženy.

O tom, že ich miesto v politike či biznise je doslova nezastupiteľné, sa dnes už nevedú žiadne veľké spory. Šéfovať mužskému športovému kolektívu je však v našom regióne predsa len stále akési nóvum.

Ale prečo nie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba