Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Rok Slovana

Dobrý začiatok, zlý koniec. Alebo naopak?

13.12.2019 15:28
Slovan, Braga Foto: ,
Jedenástka Slovana pred zápasom s Bragou.
debata

Kto si už spomenie, ako začínali futbalisti Slovana tohtoročnú európsku cestu. Prepadli hneď v prvom súboji so Sutjeskou. So sotva priemerným súperom nepripravení na ostrý štart bleskovo vyleteli z najprestížnejšej súťaže ako Sojuz z Bajkonuru.

Európsku púť končili štyrmi prehrami po sebe. Úspech vyzerá určite inak. Ale bol to iný Slovan ako ten, čo sa v júli spamätával z ťažkého k.o. Najskôr zaskakujúci tréner béčka Kozák dostal definitívu a zatiahol záchrannú brzdu. Od zlyhania s Nikšičom každým ďalším stretnutím pomaly dvíhal sebavedomie mužstva a mobilizoval jeho sily.

Slovan sa lúčil s EL proti Brage Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Slovana počas záverečného...

Belasí preskočili vysoké prekážky, ale v silnej skupine už na úspech nemali. Ku cti im slúži, že pôvodne outsideri nehrali ani v jednom zápase podradnú úlohu, ako sa im to stalo v minulosti, keď sa ocitli v skupine Európskej ligy.

Tím, ktorý do aktuálnej skupiny ťahali z prvého koša, paradoxne skončil na jej dne. Prispeli k tomu aj slovanisti, ktorí Besiktas hneď v prvom zápase obrali o body. Ďalší súperi boli nad ich sily.

Slovan oslavoval v tomto roku storočnicu. Vyšlo mu to pekne. Suverénne triumfoval v domácej súťaži a v novodobej histórii to dotiahol zatiaľ najďalej na európskej scéne. Zažil najlepší rok v ére samostatnosti.

Domáca prevaha pripomínala suverenitu predchodcov z prvých dvoch ročníkov po rozdelení Československa. Slovenských titulov má odvtedy už ako maku. Túto jeseň si zamiesil cesto na desiaty. Hlavný rozdiel? Kým pred štvrťstoročím dosahoval úspechy s jedným cudzincom, teraz sa na vrchol vytiahol s jedným Slovákom.

To však nič nemení na fakte, že slovenský futbal zažil rok Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava