Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Príjemná rutina

Nič nové. Tradičné klišé môžeme použiť na opis úvodu Svetového pohára medzi zjazdovými lyžiarkami. Tri dejiská ponúkli obrázky, na ktoré sme zvyknutí.

03.12.2019 12:04
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová gratuluje Mikaele Shiffrinovej k víťazstvu v Levi.
debata (1)

V slalome ich tvoria Petra Vlhová s Mikaelou Shiffrinovou. Kým Američanka od začiatku mieri za obhajobou veľkého i malého glóbusu, Slovenka sa po tvrdých úderoch pozbierala zo zeme až na pódium.

Aj napriek nie stopercentnej forme po septembrovej operácii, sklamaniu v Söldene a smole pri severnom polárnom kruhu, sa v killingtonskom slalome vyšvihla na druhé miesto. Všetka česť, lenže…

Skvelá správa zo zámoria pripomenula aj nepriestrelný fakt.

Keď je Shiffrinová v laufe, je ťažké s ňou bojovať. Druhej Vlhovej nadelila viac ako dve sekundy. Pre porovnanie – v prvom mužskom slalome sezóny sa do tohto rozdielu zmestili všetci 28 lyžiari, ktorí dokončili druhé kolo.

Najlepšia lyžiarka histórie ju píše vďaka zlatým písmenám a priepastným medzerám. Hneď po štyroch úvodných pretekoch je jasné, že len jedna žena môže z nudy spraviť zápletku. Iba Vlhová je schopná suverénnu Shiffrinovú prinútiť k chybám.

Obe sa stretnú o necelé dva týždne v St. Moritzi. Prinesie atypickú kombináciu pretekov a šancu Vlhovej na skúšanie i premiérový triumf v sezóne.

V super G je len elévkou, ktorá len začína drilovať skriptá o najnebezpeč­nejších oblúkoch. V nasledujúcom paralelnom slalome zasa vďaka silovému prejavu favoritkou číslo jeden. Obzvlášť, keď bude stopercentná.

Ak sú obe rovesníčky na vrchole, nikto na ne nemá. Všetko tak nasvedčuje tomu, že príjemná lyžiarska rutina bude pokračovať.

Vydarený víkend Petry Vlhovej v Killingtone Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na tratí prvého kola obrovského...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová