Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vyhrať a čakať

Chorvátski virtuózi sfúkli Slovákov ako blikajúci plamienok na sviečke. Postupová nádej však nezhasla. Karty sú rozdané, ale Hapalov tím už tromfy v rukách nedrží.

17.11.2019 13:01
Stanislav Lobotka, Foto: ,
Stanislav Lobotka (vpravo) si po prehre v Rijeke mení dres s Lukom Modričom.
debata (6)

Pred záverečným zvonením je už všetko jasné. V utorok musí zdolať Azerbajdžan a čakať, či sa v Cardiffe usmeje na neho šťastie a zápas Walesu a Maďarska nebude mať víťaza. Nie je to nijaká šialená teória. To sa pokojne môže stať a Slováci budú oslavovať postup na šampionát.

Slováci prehrali v Chorvátsku Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Chorvátsko-slovenská fanúšikovská družba v...

Ale ak to nevyjde, nik sa nebude môcť čudovať. S Chorvátskom dva razy prehrali a ich odstup od tímu najvyššieho rangu bol hrozivý. Podľa výsledkov (1:7), aj podľa predvedenej hry.

Nezdolali ani Wales a dali mu v dvoch zápasoch horko-ťažko jeden gól. S touto bilanciou sa môžu spoliehať len na to, že aj motyka vystrelí.

Komplikovali si situáciu, ako sa dalo. Tréner Hapal zopárkrát zopakoval po stretnutí s Walesom a pred súbojom v Rijeke, že jeho zverenci môžu zdolať Chorvátsko. Prečo by nemohli? pýtal sa.

Samozrejme, prečo nie. Chorvátov zdolali aj Maďari a favorit sa trápil dokonca s Azerbajdžanom. Platí večne živé klišé, že vo futbale je všetko možné. Hapalovi hráči si však zvolili hrboľatú cestu. Stokrát jednoduchšie bolo vyhrať doma s Walesom, ako sa spoliehať na zázrak v Rijeke.

Domáca remíza s najväčším súperom na postupové miesto, nota bene po prehre na jeho pôde, neveštila nič dobré. Posunula Slovákov len do pozície skromného čakateľa na lepšie časy.

V tejto kvalifikácii bolo aj zopár pozitívnych vecí. Tá najpodstatnejšia: napriek všetkému môžu aj pred záverečným kolom ešte snívať o postupe.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia ME 2020