Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Čo UEFA netušila

Európska futbalová únia to má zrátané celkom slušne. Zavrieť brány štadióna a nepustiť do hľadiska divákov je účinný trest. Ale aj krutý. Zápas bez divákov je ako Barcelona bez Messiho.

25.10.2019 12:30
Slovan Foto: ,
Slovan sa pre trest od UEFA znovu musel proti Wolverhamptonu spoľahnúť len na podporu detí.
debata (12)

UEFA našla takmer dokonalé riešenie. Klub pyká, fanúšikovia tiež, ale futbal nemusí prísť o atmosféru. Môže ju zachrániť bezrizikový divák. Spontánny, úprimný, slušný.

Slovan vytasil v hľadisku detské zbrane. Tehelné pole zaplavilo 20-tisíc najmladších priaznivcov. Priam neuveriteľné číslo. Skúste si spomenúť, ako často a či vôbec sa zišla v tomto roku na nejakom podujatí – nielen športovom – naraz taká masa detí.

Len jediný raz bola oficiálne – a je otázkou či aj reálne – na novom štadióne vyššia návšteva. Keď ho otvárali.

Video

Deti zažili futbalové Vianoce. Ak by tradiční fanúšikovia neurobili klubu škrt cez rozpočet, 90 percent z nich by akiste na stretnutí chýbalo.

Slovan si úlety fanúšikov síce finančne odskákal, na jednom zápase prišiel asi o milión eur, čo by nejednu menšiu firmu azda aj položilo, ale účasťou detí získal neuveriteľný kredit. A ak je reč o podpore divákov, trest mu vôbec neuškodil.

Slovan prehral s Wolverhamptonom Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Fanúšik si žiada dres jedného z hráčov...

S takýmto scenárom UEFA akiste nerátala. Nie je známy iný prípad, kde jej nové pravidlo takto dokonale využili. Až to vyvoláva obavy, či môže prežiť. Obzvlášť ak na „zatvorenom štadióne“, na ktorom má domáci tím masovú podporu, nepovoľujú pravidlá účasť fanúšikov súpera, ktorí sa ničím neprevinili…

Slovan čaká na jeseň doma ešte jeden zápas v Európskej lige. Do hľadiska sa vráti tradičné publikum s minimom deťúreniec. Hráči musia teraz napnúť sily, aby s Bragou bolo ešte o čo hrať, opäť bol plný štadión a úžasná atmosféra ako naposledy.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Wolverhampton