Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Postup? Nevyužitá šanca

Skôr než sa pustíme do rozvíjania postupových a nepostupových teórii bez záruky, povedzme na rovinu. Slovenskí futbalisti nevyužili šancu pootvoriť si dvere na budúcoročný šampionát. Aj keby Wales zdolali, nemali by postup v suchu. Ale potom by im mohla stačiť aj domáca výhra nad Azerbajdžanom.

11.10.2019 10:02
Fanúšikovia, Slovensko Foto: ,
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom.
debata (4)

V súboji s ostrovanmi mali urobiť viac. A ak majú pocit, že urobili maximum, čo bolo v ich silách, potom si musia priznať, že to jednoducho nemusí stačiť.

V tejto kvalifikácii stále platí, že im chýba aspoň o kúštik viac futbalovej kvality, ktorá by zvýšila ich rating predstaviť sa aj po štyroch rokoch na veľkej európskej scéne.

Ani po štvrtku nie je v našej skupine jasnejšie. Čaká ju divoký finiš. Rozhodnutie padne v novembri, s veľkou pravdepodobnosťou v poslednom zápase.

Zoberte perá a počítajte.

Z éčka majú šancu postúpiť ešte stále štyri mužstvá. Už len Azerbajdžan je mimo hry, ale karty môže stále miešať.

Až tri mužstvá majú šancu vo svojich rukách, to znamená, že ak zvládnu svoje zvyšné stretnutia, postupia. A nemusia sa starať ani o výsledky súperov. Len Maďari majú smolu a ak aj vyhrajú oba zápasy, už im to nemusí stačiť.

Slováci remizovali s Walesom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom.

Ako sú na tom Slováci? Ak naplno zabodujú v dvoch záverečných stretnutiach, môžu chystať postupovú párty. Ak zaváhajú súperi, môžete rechnovať ďalej, otvárajú sa aj iné možnosti. Ich problém spočíva v tom, že najbližšie nastúpia v Chorvátsku…

Všetko je možné. Ale vždy je jednoduchšie zdolať doma Wales, ako sa spoliehať na výhru v Rijeke. Aj preto vo štvrtok šancu na jednoduchšiu cestu na šampionát premárnili.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Zeman #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti