Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Čo čaká Slovákov po Budapešti

Výhra, prehra, výhra, prehra, výhra... Slovenskí futbalisti idú ako podľa neomylne naprogramovaného počítača.

10.10.2019 05:00
debata
Obranca Peter Pekarík na tréningu v Šamoríne... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Peter Pekarík Obranca Peter Pekarík na tréningu v Šamoríne pred kvalifikačným zápasom proti Walesu.

Už bezmála rok, odvtedy čo sa tréner Hapal posadil na ich lavičku, so železnou pravidelnosťou v zápasoch o body striedajú výhry a prehry. Radosť a sklamanie. Nijaké remízy. Nijaké výnimky.

Po cennom víťazstve v Budapešti v tejto šnúre nasleduje…

Nemaľujme čerta na stenu. Každá séria sa raz skončí a každé pravidlo má svoje výnimky. Slovenský futbal potrebuje dnes víťazstvo.

Nie je to úloha z kategórie sci-fi. Slováci majú rovnako dobré mužstvo ako Wales. A možno aj o niečo silnejšie. Na jar síce podľahlo v Cardiffe, ale vie hrať aj lepšie, ako naposledy ukázalo na pôde súpera. A bol to úplne otvorený zápas a mohol sa skončiť aj opačne.

Výkonnostné rozdiely medzi Walesom a Slovenskom sú malé a o tom, kto sa bude tešiť po stretnutí, rozhodujú často detaily. Slováci majú výhodu domáceho prostredia a môžu sa oprieť o vyváženejšie a vyrovnanejšie mužstvo na jednotlivých postoch.

A Walesania? Tí môžu vytiahnuť veľký tromf, ktorý dokáže rozhodnúť zápas. Gareth Bale patrí medzi najväčšie futbalové hviezdy planéty a vie popliesť hlavu i nohy aj pevnejším obranám, ako je slovenská.

Pravda, Slováci majú ešte aj zadné dvierka, ktoré v núdzovom stave môžu otvoriť. Ak aj prehrajú, ešte nebude všetkým kvalifikačným dňom koniec, aj potom sa môžu ešte vyhrabať na postupové miesto. Nehovoriac o tom, že v takom prípade by sa im spoľahlivo fungujúca tradícia náramne hodila.

Pred nimi bude súboj v Chorvátsku…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #názor Michala Zemana #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti