Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Odpoveď na prízemnosť

Vydarený. Tak by sa dal jedným slovom zhodnotiť európsky šampionát volejbalistiek zo slovenského pohľadu.

03.09.2019 08:33
volejbal slovensko Foto: ,
Hráčky a tréner Slovenska Marco Fenoglio počas ME.
debata (3)

Domáce hráčky si skromným prejavom na verejnosti a sebavedomou hrou na palubovke podmanili srdcia fanúšikov.

V skupine vyhrali tri z piatich zápasov a vybojovali historický postup do osemfinále. Odmenou im bol súboj proti hviezdnemu Taliansku.

Pre Slovenky to bol doterajší vrchol kariéry. Jedno z najlepších družstiev sveta prišlo do Bratislavy. Zápas roka a volejbalový sviatok pre fanúšikov.

Veľká škoda, že sa k tomu rovnako nepostavili všetky médiá. Webový portál jediného športového denníka na Slovensku deň pred zápasom vyrukoval s titulkom – Tréner SR: Nemáme šancu.

Slová nezmyselne vytrhnuté z kontextu pôsobili na laika negatívne. Slovenský kouč je Talian, vie, že proti jeho krajankám nemáme šancu, vraveli.

Kto videl v akcii trénera Marca Fenoglia vie, že by takéto slová nepovedal – aj keby to bola pravda. Temperamentný Talian žil s družstvom, tešil sa z každého bodu a hráčky priznali, že bol hlavným zdrojom energie z lavičky.

Najlepšou odpoveďou na prízemný pokus malej skupiny novinárov o čo najväčší počet webových klikov bol výkon nielen hráčok, ale aj fanúšikov.

Prvá skupina predviedla pod vysokou sieťou bravúrnu hru. Trápila silné súperky a nechýbalo veľa, aby im senzačne vzala set.

Zahanbiť sa nedali ani fanúšikovia. Nenechali sa ovplyvniť senzáciechtivými médiami, do hľadiska ich prišlo takmer 6500 a vytvorili parádnu atmosféru.

Slovensko je malá krajina, špičkové tímy k nám nechodia každý deň. Treba si takéto sviatky užiť. A nie vopred odpisovať tím a znevažovať jeho dvojročnú prácu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marco Fenoglio #slovenské volejbalistky #ME 2019 vo volejbale