Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Dilema Slovana - body vs. eurá

Slovan Bratislava potvrdil, aké sú jeho priority týchto dní. Uprednostnil vidinu zisku troch miliónov eur pred troma bodmi v lige. Hoci najradšej by mal pod svojou strechou jedno i druhé.

26.08.2019 17:58
Slovan Bratislava Foto: ,
Hráči Slovana Bratislava oslavujú s fanúšikmi víťazstvo nad PAOK.
debata (2)

Vo štvrtok ho čaká odveta play off Európskej ligy. V prípade, že zúročí jednogólový domáci náskok so Solúnom, zinkasuje za postup do skupiny 2,92 milióna eur.

To už je sumička, z ktorej chudobnejší v lige žijú aj dva roky. Pre ňu sa oplatí stanoviť si priority a niečo aj obetovať. Tri body? Tri milióny? Netreba nič dávať na váhu. Všetko jasné.

Na šláger so Žilinou poslal Kozák v porovnaní s prvým zápasom s gréckym šampiónom do poľa kompletne novú zostavu. Len v bránke zostal Greif. Niežeby belasí nechceli z prestížneho šlágra vytĺcť plný bodový zásah. Tréner veril, že by to na súpera malo opäť stačiť.

Lenže Kozákovi muži z lavičky tentoraz súboj s MŠK nezvládli podľa predstáv. Aj napriek tomu, že boli nebezpečnejším tímom, ktorý si vypracoval viac šancí, na výsledku sa to neprejavilo. Môžeme hľadať dôvody, ale vždy je to najmä o kvalite. Inak by hrala aj v Európskej lige žilinská zostava.

Kým v minulých zápasoch aj ona bez problémov trojbodovú úlohu splnila, Žilina predstavuje vyšší výkonnostný level ako Sereď či Zlaté Moravce. Po dlhom čase konečne získala v súboji s Bratislavčanmi aspoň bod.

Z pohľadu Slovana sa nič mimoriadne neudialo. Je to len malý škrt cez rozpočet. V lige môže stratu ešte stokrát dohnať.

Teraz musí zabrať v Solúne. To nie je úloha dňa, ale roka. Ak ju nesplní, trochu sa prerátal. Zostane bez bodov i peňazí.

Šláger 6. kola Slovan - Žilina Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Zápas dvoch najlepších tímov aktuálneho ročníka...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga