Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slovan je už v čakárni

Hráči Slovana Bratislava sú už v čakárni európskeho futbalu. Tretí súper, ktorý sa im postavil do cesty do lepšej futbalovej spoločnosti, bol zatiaľ najkvalitnejší. Ale poradili si s ním naoko najjednoznačnejšie.

14.08.2019 13:27
Slovan Bratislava Foto: ,
Futbalistov Slovana Bratislava delí už len jedna prekážka od postupu do skupiny Európskej ligy.
debata (1)

Slovan to v Dubline zvládol najlepšie a najmä najefektívnejšie, ako sa dalo. Dal dva rýchle góly a bolo vymaľované. Koho bude už zajtra zaujímať, že súper ho zopárkrát priklincoval pred jeho bránku a v írskom večernom chlade sa piekol ako v inferne.

Írsky šampión predtým v piatich pohárových stretnutiach strelil jediný gól a pravdepodobnosť, že za hodinu štyri razy prekoná výborného Greifa, bola rovnako mizivá, ako možnosť, že na budúci rok bude v zostave Slovana nastupovať aspoň polovica Slovákov.

Bratislavský brankár síce prišiel o čisté konto, ale potom za seba nepustil ani penaltu. A od jeho spoluhráčov to síce nebol futbal bez chýb, ale pragmatický a účelný.

Postup Slovana do baráže Európskej ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana a Dundalku nastupujú na odvetný...

Zrekapitulujme si, čo majú slovanisti v tejto sezóne za sebou. Jedno zahanbujúce zlyhanie v Lige majstrov a dve zdolané prekážky v opravných termínoch o kategóriu nižšie.

Poradili si s Feronikeli z Kosova a teraz s Dundalkom. Splnili to, čo sa od nich čakalo a na čo mali aj papierové predpoklady. Buďme realisti. Nie je to až tak málo. V minulosti často nepreskočili ani základnú výšku.

Ani doteraz to nebola pre belasých prechádzka ružovým sadom. Ale na budúci týždeň už pôjde do tuhého. Môžu si otvoriť prvé dvere do európskeho futbalu. Medzi nimi bude stáť Solún, silnejší súper ako Dundalk. Na to, aby sa za ne dostali, budú už potrebovať aj kvalitnejší výkon.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava