Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Krehká dôvera

Mýliť sa je ľudské a za chyby sa platí. Avšak len privilegovaní dostanú možnosť platiť za prešľapy v splátkach.

02.08.2019 22:06
Juraj Bakoš Foto: ,
Generálny manažér Slovana Juraj Bakoš sa postavil k existenčným problémom tímu chlapsky.
debata (1)

Hokejový Slovan sa pomaly dostáva z problémov, ktoré sa mu nakopili počas sedemročného pôsobenia v nadnárodnej KHL. Finančné podlžnosti voči bývalým hráčom či členom realizačného tímu tlačili belasí pred sebou zo sezóny na sezónu.

Pravda, v prvom rade pochybil manažment, ktorý nechal situáciu zájsť do extrému. Avšak šéfovia Slovana nie sú jediní s maslom na hlave. Kardinálnu chybu urobila aj KHL.

Rusi veľmi chceli mať Slovan v súťaži. Až tak, že ľahkovážne zatvárali oči pred čoraz väčšími finančnými problémami slovenského klubu. Ak by Slovan zastavili hneď po prvej sezóne, keď sa objavili podlžnosti, situácia by sa nevyhrotila do takej miery.

Logickým vyústením boli aj výsledky mužstva na ľade. Kto by pracoval s maximálnym úsilím, ak nie je ohodnotený? Možno len dobrovoľníci. No hokej nie je charita.

Slovan si zaslúži kritiku. Klamal, hazardoval s povesťou. Patrí mu však aj uznanie. Za to, že za necelé dva mesiace splatil dlh mestu, dohodol sa na splátkových kalendároch s veriteľmi a chlapsky sa popasoval s výzvou v krátkom čase zostaviť solídne extraligové mužstvo.

Tréning hokejistov Slovana Bratislava Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V popredí Radovan Puliš počas prvej prípravy na...

To dal dokopy Juraj Bakoš. Skúsený funkcionár má povesť priameho chlapa a pri dohovoroch s hráčmi – medzi nimi sú aj takí, ktorým Slovan dlhoval peniaze – zohral kľúčovú úlohu.

Slovan ligu potrebuje a liga potrebuje Slovan. Tradičný slovenský klub prináša emócie na všetky štadióny v krajine – pozitívne i negatívne.

Belasí však už nesmú hazardovať s krehkou dôverou, ktorú dostali od hráčov, súperov v lige či fanúšikov. Pretože ak sa bude opakovať situácia z nedávnej minulosti, Slovan už ďalšiu šancu nedostane.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava