Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ševela si môže blahoželať

V Slovane končia tréneri často na prahu ročníka. Ich kritickým mesiacom býva júl. Paradox? Má to logiku.

22.07.2019 07:00
Martin Ševela, Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Martin Ševela (vpravo) s generálnym riaditeľom a viceprezidentom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml. pred sezónou.
debata (17)

S trénermi sa nikde nemaznajú, ale na Tehelnom poli majú namydlené schody hneď, ako absolvujú prvý tréning. A šancu tu nedostávajú nijaké béčka. V našich končinách sú to esá.

Viedli aj reprezentačné výbery. Weiss, Jarolím, Jankech, Straka, Chovanec, Galis, Uhrin… Všetci si predčasne balili kufre.

Ševela nedávno priznal, že odkedy je v Slovane, trasie sa pod ním stolička. Tie, na ktoré posadia trénerov, majú tri nohy. Nemôže sa diviť, že po trapase s Nikšičom vyletel z klubu ako raketa na orbitu.

Belasý boss Kmotrík mal na Ševelu slabosť. Napriek všetkému si môže gratulovať. Nik z trénerov za posledných desať rokov (bolo ich pätnásť) nedostal taký kráľovský priestor. Dvadsaťjeden mesiacov je dosť dlhá doba, aby pripravil tím na slabého súpera v predkole Ligy majstrov.

Tréner sotva môže za to, ako babrácky vyriešili hráči konkrétne situácie v posledných sekundách oboch zápasov, či za zlyhania v penaltách.

Ale musí prijať zodpovednosť, že sa do takých situácii vôbec dostali, že Nikšič ani raz nezdolali, že na ich hru sa nedalo pozerať, že už doma si nevystrieľali náskok…

Titul je len odrazový mostík k hlavnému cieľu. To vie každý, kto prekročí prah klubu. V porovnaní s inými domácimi súpermi má nadštandardné podmienky, najviac peňazí, najkvalitnejší káder a tréner luxusnú gážu.

K ďalšej existencii v tomto komforte nutne potrebuje aspoň malý európsky úspech.

Ševela s tímom vybuchol vlani s Rapidom a úplne zlyhal proti Nikšiču. Preto dostane šancu iný. Spravodlivosť je v tom, že aj jeho posadia len na trojnohú stoličku.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela #Fortuna liga