Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Podraz za šialené peniaze

Predstavme si, že Šporar premení poslednú penaltu rozstrelu. A potom by sa aj v ďalšom priebehu tragikomickej drámy trápenie belasých skončilo šťastne.

18.07.2019 11:11
Vasil Božikov, Andraž Šporar Foto: ,
Futbalisti Slovana Vasil Božikov (vpravo) a Andraž Šporar ešte pred odletom na odvetný zápas proti Sutjeske Nikšič.
debata (32)

Čo by sa zmenilo? Znamenalo by to, že Slovan hral v Nikšiči a predtým doma s absolútnym outsiderom dobre? Že je napokon všetko v najlepšom poriadku?

Takže na rovinu: bol to trapas. Podraz voči klubu, fanúšikom, slovenskému futbalu. Nenormálna futbalová bieda za šialené peniaze. A nič by na tomto nezmenil ani fakt, keby neborák Šporar, ktorý len zavŕšil bezkrvný a bezmyšlienkovitý výkon mužstva, prekonal čiernohorského brankára.

Slovenský majster nebol ani na jeden zápas dobre pripravený. Nedostal sa ani do predsiene priemerného európskeho futbalu. Rok sa na tento moment chystal a potom predviedol taký mizerný výkon. Nepochopiteľné predzápasové vyjadrenia, že je lepší a že nemá obavy o postup, boli reči od veci, len naznačovali, že slovanisti nevedia, kde je sever.

Už prvý zápas bol varovný prepadák, tím nezvládol a nebol najmenší dôvod na pochybný optimizmus. Bol to len signál na vyhlásenie absolútnej mobilizácie síl, lebo niečo zasa nie je v poriadku.

Čo by sa dialo, keby mal Šporar pri poslednej penalte trochu viac šťastia?

Na Tehelnom poli by si odfajkli splnenú úlohu a mohli si ďalší rok vegetiť v slabej slovenskej lige.

V hodnoteniach by sa možno objavil dobromyseľne zdvihnutý prst a konštatovanie, že z tohoto by sa malo mužstvo poučiť.

Už v ďalšom kole by si s touto výkonnosťou rozbili slovanisti ústa na Nikózii, ale ďalší rok by si žili vo falošnej ilúzii o svojej výnimočnosti. A čakali na zázrak.

Bolo to pre mnohých nepríjemné vytriezvenie. A smutné poznanie, že slovenský majster je naozaj slabý. Ešte slabší, ako sme si mohli predstaviť.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Sutjeska Nikšič