Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: S prstom v nose

Dvanásť titulov a neskutočná zápasová bilancia 93:2.

10.06.2019 14:55
Nadal Foto: ,
Rafael Nadal oslavuje triumf na Roland Garros 2019.
debata

Rafael Nadal je na antuke najväčší borec, aký kedy držal v ruke tenisovú raketu. Bez debaty!

Ak sme si na začiatku mája mysleli, že tohtoročný Roland Garros bude najviac otvoreným turnajom za uplynulú dekádu, neuveriteľne sme sa mýlili. Grandslamový Paríž bol opäť jednoznačnou záležitosťou.

Nadala nikdy nepodceňujte, lebo on je vždy silný. Neodpisujte ho – zaisto sa vráti. A ak vám o rok niekto náhodou povie, že pod Eiffelovkou už nikdy nič nevyhrá – neverte. Kedykoľvek a nad hocikým. Možno tak, ako počas uplynulých dvoch týždňov. Aj Dominic Thiem nech odpustí – s prstom v nose.

Ak nemáte radi silné vyhlásenia nepodopreté faktami, toto jedno určite obstojí. Nadalových dvanásť parížskych titulov tak skoro nikto neprekoná.

A možno už nikdy…

Elitní športovci, ktorí sú príliš suverénni a svojim súperom nedávajú veľa šancí na úspech, môžu mať po čase problém. Najprv športový, lebo každý sa chce na nich vytiahnuť. Alebo poznáte dnes v tenise väčšiu výzvu, ako zdolať Nadala na parížskej antuke?

Určite nie.

Takí ako Nadal dokážu nielenže rýchlo otráviť svojich súperov, ale aj niektorých fanúšikov. Nie každý sa chce stále pozerať na toho istého hráča, ktorý na Roland Garros deprimuje už tretiu generáciu tenistov. Žiaľ (pre nich), tridsaťtriročný Španiel stále nekončí. Po známkach starnutia, ktoré už k tomuto veku spravidla patria, stále ani stopy.

Nadal je obrovský šampión.

Dovidenia o rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Roland Garros 2019