Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hokejové politikárčenie

Do začiatku svetového šampionátu zostáva jeden deň a slovenskí hokejisti sa iba pred pár hodinami dozvedeli, v čom nastúpia na piatkový duel proti Spojeným štátom.

08.05.2019 17:10
Craig Ramsay, Miroslav Šatan Foto: ,
Tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan s dresmi, v ktorých Slovensko odohrá hokejové MS 2019.
debata (62)
Nie, že by to nebolo jedno – ich výkon bude rovnaký, či by mali na hrudi trojvŕšie a či tri hokejky. Ale iné je podstatné. Na téme už niekoľko mesiacov parazituje istá skupina politikov. Či národovcov – ako si radi hovoria.

Hneď na úvod: Slovenský hokejový zväz konal s novým logom unáhlene. Či sa niekomu tri hokejky páčia alebo nie, funkcionári na ministerstvo školstva zabudnúť nemali. Viaže ich s ním zmluva aj financie, ktoré odtiaľ tečú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dnes pred kamerou, v piatok na ľade. . @iihfhockey . #hockeyslovakia #hockey #iihfworlds #iihf #hokej

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Ice Hockey Federation (@hockeyslovakia),

Ale späť k politikom.

Ich hlas často zaznieva nepriamo úmerne veľkosti kauzy. Čím väčšia, tým menší, čím banálnejšia, tým hysterickejší. Tak, ako v hokeji, aj tu sú dôležité body. Avšak, zatiaľ čo na ľade treba o ne bojovať, v politike to je inak – čím ľahšie, tým lepšie. Najmä lacno.

Slovenský šport sa dlhodobo topí v problémoch. A teraz zabudnime na Sagana aj Vlhovú, s ich úspechom má štát pramálo spoločné. Zanikajú tu kluby, chátrajú športoviská a tie nové rastú iba pomaly. Živorí basketbal, hádzaná, čoskoro sa pridajú aj ďalšie kolektívne športy.

Možno aj hokej – pre mnohých stále výkladná skriňa Slovenska.

Jeho hráčska základňa je čoraz užšia. Z výberov sa stali nábory, hľadiská sú často (polo)prázdne. Na chodbách páchne moč. Žiaľ, v takom stave je na mnohých miestach hokejová infraštruktúra.

A tí, ktorí šíria hystériu s dresmi, čušia.

Je necelý rok pred voľbami a deň pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji. Ideálny čas na politikárčenie.

TV Pravda: Hosťom novej hokejovej relácie Príklep, ktorú budeme pravidelne vysielať počas MS 2019, bol majster sveta z roku 2002 Radoslav Hecl. Pozrite si video

Video

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #dresy #MS 2019 v hokeji