Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR Hapalove deti: raz hore, raz dole

Pripomína to minuloročný november. Hapal začal vo veľkom štýle a jeho zverenci rozprášili Ukrajinu (4:1). Eufória vydržala tri dni, kým neprišla prehra v Česku (0:1).

25.03.2019 16:12
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal so svojimi zverencami počas tréningu.
debata

Hapalovi odchod Škrtela a spol. neurobil škrt cez rozpočet. Situácia sa totiž zopakovala, ako v čase, keď ešte bývalé opory boli v tíme. Mužstvo zdolalo Maďarsko, čo vyvolávalo krehký optimizmus. O tri dni nezvládlo zápas vo Walese.

Hapalove deti sú na húsenkovej dráhe. Raz hore, raz dole. Naozaj deti? Prischlo im to, lebo viacerí prešli trénerovými rukami v dvadsaťjednotke. V Cardiffe nastúpili siedmi. Ale až na Vavra a Hancka, ktorí rozbiehajú reprezentačnú kariéru, ďalší nie sú futbalové uchá a už majú čosi za sebou.

Zostava, ktorú si tréner zvolil, hrala proti Maďarsku a Walesu prvý raz. Potrebuje čas, aby si sadla, dozrela, stabilizovala výkonnosť. Aj jej predchodcovia, kým si zahrali na MS a ME, sa museli zopárkrát popáliť.

Slováci bojovali v Cardiffe Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík a Gareth Bale počas zápasu v...

Duda nebol v úlohe útočníka vo svojej koži, v súboji s Maďarskom ešte klamal telom, postaral sa o dôležitý gól, ale vo Walese sa na ihrisku strácal. Problémov však vyskočilo viac. Ani Pekarík nemôže byť perspektívne stabilným členom pravej strany obrany, pokiaľ nebude dlhodobo hrávať v klube.

Problém je, že Hapal nemá čas. O pol roka a čosi bude po všetkom. A situácia v skupine sa hneď od začiatku pekne zamotáva. Slovensko zdolalo Maďarsko, Maďarsko Chorvátsko, Chorvátsko sa trápilo s Azerbajdžanom…

To všetko nahráva tým, ktorí tvrdia, že táto skupina bude šialene vyrovnaná. Vždy platilo, že úspešní musia doma vyhrávať a doviezť nejaké body aj od súperov. Aj preto Slováci na štarte síce veľa nestratili, ale nič nezískali.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti