Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Keď tá druhá robí na opačnej strane sveta všetko, aby vyhrala

Nedávno smútila po vypadnutí v Söldene. Teraz ju od glóbusov delila čoskoro najlepšia lyžiarka histórie.

17.03.2019 14:44
Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová (vpravo) a Mikaela Shiffrinová.
debata

Najlepší polrok v kariére Petry Vlhovej sa skončil. Ubehol ako voda. Dal by sa opísať radom superlatív. Ani jeden z nich by neminul podstatu.

Slovenka ukázala v skončenom ročníku neuveriteľný progres. Keby Medzinárodná lyžiarska federácia udeľovala cenu Skokan sezóny, nemala by konkurenciu.

V honbe za Mikaelou Shiffrinovou sa mala na druhej priečke striedať s radom súperiek. Lúčiacou sa Hansdotterovou. Na víťazstvo stále čakajúcou Holdenerovou. Či trápiacou sa Schildovou.

Nestalo sa. Vlhová súperkám od októbra do marca ukazovala, že sa nerada delí. Medzi slalomovým aj obrákovými bránkami si dokonca vyšliapla aj na skvelú Američanku.

Úspešne. Prekvapivé triumfy v Semmeringu, zasneženom Flachau či na svetovom šampionáte v Aare priniesli nezabudnuteľné chvíle.

Do Soldeu, kde si po finále Svetového pohára obe rivalky dali nateraz zbohom, zavítala jar s nádychom leta. Niekomu priniesie obľúbené mesiace oddychu a ničnerobenia. Vlhovej a Shiffrinovej po krátkej pauze tvrdú drinu.

Slovenkám to na lyžiach pristane Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová sa teší z 3. miesta v slalome v...

V letných mesiacoch vždy budujú základy do nasledujúcej sezóny. V tomto ročníku boli veľmi pevné. Obe z nich dlhé týždne čerpali. Vďaka nim aj vzájomnej rivalite sa dočkali životných sezón. Shiffrinová má ďalšie rekordy a štyri glóbusy. Vlhová zasa osobné maximum v získaných bodoch, tri medaily z MS i druhé miesta. V hodnotení slalomu, obráku aj v boji o veľký glóbus.

Obe čaká zaslúžený oddych. Shiffrinová vymení lyže za tenisovú raketu, Vlhová palice za riadidlá motorky či kormidlo lode. Po krátkej pauze sa opäť vrhnú do práce.

S vedomím, že na druhej strane sveta robí tá druhá cez leto všetko preto, aby ju zdolala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová