Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vítaná zmena

Kedysi to bol studený predkrm pred skvelým hlavným jedlom. Šanca doladiť posledné detaily.

10.03.2019 11:28
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Získať na súťažnej trati ten správny pocit. Mnohokrát bol víťazný. A keď nie, tak ju priviedol aspoň na pódium pre tri najrýchlejšie.

Časy sa menia, hovorí klasik. V prípade Petry Vlhovej k lepšiemu.

Kalendár Svetového pohára je vo väčšine prípadov nastavený tak, že najskôr sa lyžiarky predstavia v obrovskom a na druhý deň v klasickom slalome.

Pre Vlhovú to dlho znamenalo v prvý deň podujatí útok na bodované priečky. Neskôr na prvú pätnástku či desiatku. Postupný progres však urýchlil Semmering.

Triumfálny zlom v disciplíne s najväčšou konkurenciou odštartoval raketový prienik medzi najlepšie. Súperky naň nedokázali adekvátne zareagovať. Slovenka sa v Aare stala majsterkou sveta. Vyhrala štyri z ostatných piatich veľkých pretekov v obráku. Zakaždým, keď stála na pódiu, užívala si tóny slovenskej hymny. Podľa expertov predbehla špecialistky a Shiffrinovú vo veľmi krátkom čase.

Petra Vlhová si slalom v Česku užila Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová.

V dlhšom oblúku je pre súperky tvrdým orieškom. Podobne ako Mikaela Shiffrinová v tom slalomovom. Vo svojej výnimočnej disciplíne sa už niekoľkokrát musela skloniť pred Vlhovou. Naposledy pred dvomi mesiaci vo Flachau.

Odvtedy išla Američanka medzi najhustejšie osadenými bránkami výkonnostne nahor. Jej rivalka Vlhová opačným smerom.

Hoci to nesie ťažko, vie, že v obľúbenom slalome nevie nájsť správny rytmus. Preniesol sa do obrovského slalomu. Z druhého dňa na prvý.

Pre Vlhovú je to vítaná zmena. Prísľub, že v ďalších sezónach bude vďaka nej bodový rozdiel v celkovom hodnotení menší. A šanca na zisk glóbusu väčšia.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová