Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nebolo to ešte tip-top

Na úvod dobrá správa. Tehelné pole opäť žije. V peknej atmosfére a pred plnými tribúnami nového štadióna dostal aj futbal iný šmrnc.

04.03.2019 17:50
SR šport futbal FL 21. kolo Slovan Trnava BAX Foto: ,
Na snímke diváci prichádzajú na nový štadión Tehelné pole pred stretnutím 21. kola futbalovej Fortunaligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava.
debata (1)

Ak mužstvám dýcha na chrbát vyše dvadsaťtisíc divákov, čo sme na Slovensku už dávno nezažili, hneď má zápas vyššie grády. Zvládli ho aj organizátori a krst moderného stánku prebehol bez vážnejších rušivých momentov. To je teraz najpodstatnejšie.

Definitívne sa rozlúčme s tým, že návštevy na Slovensku budú lámať rekordy. Preč sú časy výnimočnej futbalovej konjunktúry. Nové Tehelné pole má v porovnaní so svojím predchodcom z čias jeho najväčšej slávy a najpamätnejších stretnutí menej ako polovičnú kapacitu. Počet miest ustúpil pohodliu diváka, jeho bezpečnosti, ekonomickej náročnosti, ale aj futbalovej realite.

Sotva sa dá očakávať, že v tomto storočí budú bežné aj päťdesiattisícové návštevy ako kedysi. Vo futbalovom chráme je ešte roboty ako na kostole. Večná škoda, že na dlho očakávanú udalosť nebolo všetko tip-top. Termín premiéry prišiel skôr ako koniec výstavby.

Fotogaléria Pravdy zo zápasu Slovan - Trnava Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vynovené Tehelné pole pred zápasom Slovan -...

Zápas medzinárodného rangu sa tu dnes zatiaľ hrať nemôže. Niektoré priestory v útrobách štadióna a ani jeho okolie nie sú dokončené, stále nie je k dispozícii konečná verzia sektoru hostí a na štadióne sa nedá parkovať, čo v tejto časti mesta a v čase, keď bolo hľadisko plné, divákom komplikovalo život.

Stánok je zatiaľ v dočasnom užívaní a divák musí prižmúriť aspoň jedno oko a počkať, kým sa vychytajú všetky muchy (napríklad slabé ozvučenie, mnohí na slávnostnom otvorení počuli z reproduktorov najmä chrčanie, čo im kazilo celkový dojem).

Najbližší zápas sa na novom Tehelnom poli uskutoční takmer o mesiac. Azda bude štadión opäť o niečo krajší a lepší.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole