Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zlatý zázrak

Málokedy z neho dostanete presné ciele. Ak ich aj poodhalí, zväčša sú skromnejšie, ako napovedajú papierové predpoklady.

02.03.2019 22:51
volko Foto: ,
Zlatý Ján Volko (v strede), strieborný Turek Emre Zafer Barnes (vpravo) a bronzový Holanďan Joris Van Gool.
debata (1)

Ján Volko vie, že často zostávajú v šatni či call roome. V neľútostnom šprintérskom súboji nič neznamenajú. Sám sa na nich už popálil. A preto je vo vyhláseniach radšej zdržanlivejší.

V tejto halovej sezóne však opäť išiel ako píla. Gradoval výkony, ladil formu. S jediným cieľom. Úspešne obhájiť striebro spred dvoch rokov.

Pred odletom do Glasgowa však dostali ambície nepríjemnú podpásovku. Zranenie stehenného svalu v spojení s konkurenciou Volko okomentoval slovami, že finále by bolo zázrakom.

Až v sobotu ráno padla definitíva, že sa skromný Bratislavčan postaví na štart. Trénerka Bendová akiste musela v sebe prehltnúť svoju povahu. Sama priznala – že sa do žiadneho rizika sa nepôjde.

Lenže víťazstvo v rozbehoch aj semifinále zdvihlo Volkovi adrenalín. Natoľko, že do finálových blokov zakľakol s vedomím, že pôjde cez bolesť.

Tá ukazuje cestu k úspechom. Spolu s potom, drinou, odriekaním, sebavedomím či skromnosťou. Nič z toho slovenskému šampiónovi nechýba. A v jeho útrobách je ešte mnoho víťazných čŕt. Odmenou za všetky útrapy mu sú fanfáry, tóny slovenskej hymny i zlaté písmená v kronikách slovenskej i európskej atletiky.

Je to zázrak, dostal zo seba prešťastný Volko po dobehnutí do cieľa. Dejú sa a nielen v rozprávkach. Nie je to žiadne sci-fi, hoci Volkov neuveriteľný progres v nehostinných slovenských atletických časoch do tohto žánra patrí.

Akiste by jeho ďalší úspech zaistil kráľovnej športov pod Tatrami lepšie podmienky. To by bol ďalší zázrak.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Ján Volko #Glasgow 2019