Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Loď do neznáma

Má poriadne dlžoby, nie je konkurencieschopný a už aj tribúny zívajú prázdnotou.

21.02.2019 22:00
Hokej, Slovan, Novosibirsk Foto: ,
Hokejisti Slovana počas zápasu s Novosibirskom.
debata (14)

Situácia hokejového Slovana sa javí ako bezvýchodisková. Pozor, nielen javí, ona bezvýchodisková je! Minimálne za súčasného status quo.

Na výsledkoch zverencov Vladimíra Országha sa zabáva drvivá väčšina športových fanúšikov pod Tatrami. S výnimkou verných slovanistov. Tí sa „len“ hnevajú… Znechutene zazerajú na športového riaditeľa Oldřicha Štefla i otca a syna Jurajov Širokých. Obzvlášť Štefl, ktorého verejne kritizovali viacerí bývalí hráči bratislavského klubu, si musel počas sezóny zvyknúť na nenávistné pokriky z fanklubu.

V klube s úspešnou históriu to zavše vyzerá ako v druhej slohe známej pesničky of Tublatanky – Loď do neznáma. Bodaj by to nebola pravda a neplatilo by, že kapitán loď dávno opustil… No pri pohľade na končiacu sa sezónu sa tomu verí len ťažko.

Slovan pred sebou tlačí zničujúce dlhy z minulosti voči hráčom i mestu. Pridávajú sa nové z aktuálneho ročníka. Priaznivci strácajú trpezlivosť a opúšťajú tribúny. Klub má zákaz podpisovať zmluvy s novými hráčmi a sezónu dohráva s troma formáciami. A jedným brankárom.

Môže to byť vôbec horšie?

Jasné, že môže, o tom niet pochýb. No rozumné riešenie je v nedohľadne. Ak vedenie nenájde bohatého investora, ktorý k desiatim miliónom na sezónu prihodí ešte ďalšiu nie malú sumičku na vyrovnanie dlhov, ostáva v slepej uličke.

Fackovací panák v KHL už takmer nikoho nezaujíma. Presun do EBEL či českej extraligy je utópia. Tak prečo sa nevrátiť do domácej súťaže, logicky sa pýtajú mnohí. Protiotázka – kto však potom zaplatí dlžoby, ktoré by isto prevyšovali ročný rozpočet?

Slovan je v slepej uličke. Zachránia ho ľudia, ktorým nikto neverí?

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
14 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava