Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Lídri, je to málo

V Dunajskej Strede to už vyzeralo ako na ozajstnom ligovom futbale. Aký vidíme bežne v zahraničí, kde je futbal zábavou i biznisom.

18.02.2019 19:28
DAC Dunajská Streda, ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Sprava: Zsolt Kalmár v súboji s Mitchom Apauom.
debata (1)

Pekný a plný štadión, dobrá návšteva i atmosféra a tiež rivalita i napätie, ktoré bolo vo vzduchu cítiť ako blížiacu sa jar. Chýbalo asi jediné – lepší futbal.

Je veľmi pravdepodobné, že Slovan a Dunajská Streda budú v lete reprezentovať slovenský futbal v európskych súťažiach. Hoci najmä klub zo Žitného ostrova sa ešte trochu zapotí, kým bude mať pohárový flek v suchu.

Obaja súperi ukázali veľa úsilia. Ale aj dosť futbalovej kostrbatosti, technických lapsusov, nepresnosti, pokazených prihrávok. Bol to najmä boj. Nič proti, ale od takého súboja nezainteresovaný divák očakáva aj viac futbalovej kreativity.

DAC sa celú sezónu viac oslabuje ako posilňuje. Na jeseň sa postupne rozlúčil s troma kľúčovými hráčmi – Ljubičičom, Pačindom, Bayom. Chýbajú mu výraznejšie osobnosti a skúsenosti. Na Žitnom ostrove stále mužstvo budujú.

Nabitá aréna i atmosféra. Šláger na začiatku jari Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Viac ako 12-tisíc divákov na trubúnach v...

Slovan stabilizoval káder, v slabej lige jasne dominuje, siaha na titul, ale ním v Európe nikoho neohúri. Majstrom síce nebol päť rokov, ale v zbierke má už osem slovenských titulov. Pre klub jeho rangu by mala byť konečne zaujímavá predovšetkým európska súťaž. V zimnej príprave sa vraj belasí hotovali už aj na Európu, azda to na jar potvrdia.

Ale ak toto mala byť výkladná skriňa ligového futbalu, tak lídri toho veľa neukázali. Zostalo im práce ako na kostole. A času nemajú príliš veľa, ak nechcú vystupovať z európskeho vlaku na prvých zastávkách. Ako to v ich prípade platilo aj v minulých rokoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda