Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kompletná zbierka

Druhá. Prvá. Tretia.

16.02.2019 18:08
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová ukazuje cenné kovy z MS v Aare.
debata

Na svetový šampionát sa chodí len po medaily, na ničom inom nezáleží, vravela Petra Vlhová pred štartom lyžiarskeho sviatku v Aare.

Neprikladala mu najvyššiu prioritu. Tú má Svetový pohár. Vďaka vydareným majstrovstvám sveta však bude finiš v ňom ešte sladší.

Na zjazdovke Olympia ukázala nesporné umenie. Máločo prekvapilo. Azda len odvážne schúlenie sa do zjazdárskeho vajíčka počas alpskej kombinácie. Smelý ťah – na ktorý si neskúsené pretekárky sotva trúfnu – akiste pomohol Vlhovej k zisku historicky prvého cenného kovu pre Slovensko.

Pod Tatrami – ako býva zvykom – rástla s jedlom chuť. Do obrovského slalomu šla Vlhová s výnimočnou formou i výsledkami. Otázkou len bolo, či dokáže na ne i rýchle tréningové jazdy nadviazať.

Podarilo sa. Spôsobom, aký vyrazil dych. Svetu, fanúšikom, súperkám, Ski tímu Vlha aj samotnej Vlhovej. Stopy po chybách zahladila rýchlosťou, na ktorú nedokázala zareagovať ani Mikaela Shiffrinová. To je zlatý kompliment.

Bronzová cesta Petry Vlhovej Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a haitská lyžiarka Celine Martiová...

Američanka pred sobotňajším slalomom odkázal konkurencii, že ešte nie je koniec. Hoci sa Vlhová snažila, musela sa spolu s ďalšími pred ňou skloniť. Liptáčka v cieli utešovala Holdenerovú. Nebyť veľkej chyby, zrejme by na stupňoch víťazov stála švajčiarska jednotka.

Ani to by však nič nezmenilo na deviatich najvydarenejších dňoch vo Vlhovej kariére. V ich priebehu si vyskúšala, aké to je, stáť na všetkých troch pódiových umiestneniach počas majstrovstiev sveta. Všetky tri štarty premenila na nádhernú medailovú sadu.

Málokto sa môže touto stopercentnou bilanciou pýšiť. Vlhová áno. Vďaka nesporným kvalitám i povestnému kúsku šťastia. To však praje pripraveným. A Petra bola – ako ešte nikdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS 2019 v alpskom lyžovaní