Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Pochybný hráč

Prehrať doma s Kanadou nie je žiadna hanba. Okrem hokeja to platí aj o tenise.

03.02.2019 07:37
SR Bratislava tenis DC Kanada Slovensko BAX Foto: ,
Martin Kližan (vľavo) a nehrajúci kapitán Dominik Hrbatý počas stretnutia s Kanadou.
debata (7)

Súper, ktorý prišiel do Bratislavy bez Milosa Raonica, bol o chlp lepší. V zložení Denis Shapovalov a Félix Auger-Aliassime síce zatiaľ nie je svetový, ale čoskoro takým určite bude.

A možno aj najlepší na svete – lebo obaja mladí hráči patria medzi najväčšie talenty na okruhu ATP. To len aby sa nezabudlo, s akým tímom mali Hrbatý a spol. tú česť.

Slovensko malo od začiatku jedinú nádej – v osobe Martina Kližana. Cesta na finálový turnaj v Madride viedla iba cez jeho dve víťazstvá v singlových zápasoch. Zatiaľ čo v piatok si svoju domácu úlohu pohodlne splnil, v sobotu už nie.

Tentoraz to nebol jeho deň – od začiatku bol akoby bez iskry (nie snahy!), nebol to ten Kližan, ktorý dokázal strhnúť tak ako vlani proti Bosne a Hercegovine či Bielorusku.

Akékoľvek výčitky však nie sú na mieste. Kližanova bilancia v domácich zápasoch Davisovho pohára je ohromujúca – 19:4. V sobotu neprehral so žiadnym béčkom – Shapovalov je 25. hráč v renkingu. A teraz už vieme, že je veľmi solídny aj na antuke.

Problém je inde.

Vraví sa, že mančaft je vždy tak silný, ako jeho najslabšia časť. Aj preto Slovensko súrne potrebuje ešte jedného tenistu, o ktorého sa bude môcť v tímovej súťaži oprieť.

Inak sa bude okrem Kližana naďalej spoliehať aj na šťastie. To je však veľmi pochybný hráč.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Dominik Hrbatý #davis cup #Norbert Gombos