Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ženy to mužom natreli

Nemastný-neslaný či nevýrazný. Vždy, keď sa odborná, ale aj laická verejnosť rozhodne porovnávať mužský a ženský tenis, nežnejšie pohlavie zaostáva.

26.01.2019 18:30
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková v spoločnosti zberačov loptičiek pózuje s trofejou.
debata (2)

Vyčíta sa mu kadečo – nevyspytateľnosť, nevyrovnanosť i psychická labilnosť. Nie nadarmo sa hovorí, že klasický ženský výsledok je 6:1, 0:6, 6:0. Niekto tomu vraví nuda.

V zápasoch majú oveľa väčšie výkyvy ako muži. Raz sú dole, potom zasa chvíľu hore – až kým nepríde ďalší úder, ktorý definitívne zlomí ich odpor. To je proste fakt, ktorý má objektívne príčiny – okrem tých biologických sú ženy citlivejšie a vnímavejšie.

Ale v Melbourne vôbec nenudili. Naopak, ak niečo dvíhalo zo stoličiek, tak to boli zápasy Osakovej s Kvitovou, Williamsovej proti Plíškovej či Halepovej, ale aj duely Šarapovovej, Svitolinovej, Keninovej, či mladučkej Anisimovej. Výsledky neurčovala slabosť, ale sila, rozhodovali víťazné údery a nie nevynútené chyby.

Jednoducho paráda – ani jeden hluchý deň na Australian Open.

Naomi Osaková s trofejou z Austrálie Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Naomi Osaková s trofejou z Australian Open 2019.

U mužov to tentoraz až taká zábava nebola. Lebo kto videl, v akej úžasnej forme hrali od úvodu Nadal s Djokovičom, mohol čakať už iba na finále. Všetko medzi tým – a po vypadnutí Federera obzvlášť – boli iba zahrievacie kolá. Nevideli sme toľko strhujúcich partií, ani veľkých obratov. Bolo to akési fádne.

Možno že o pár mesiacov v Paríži už nič z toho nebude pravda. Ale dnes platí – a nech už finále Djokovič – Nadal dopadne akokoľvek – že ženy to mužom v Melbourne poriadne natreli.

Škoda len, že sa nepridali aj Slovenky. Ale to je už o inom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Osaková #Australian Open 2019