Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vlhová rieši vážnu dilemu

Mohlo to byť ešte krajšie? Sotva. Flachau v srdci Rakúska je ako stvorené pre rozprávky. Sneh, drevenice, úzke cestičky. A finančne i divácky najatraktívnejšie predstavenie v ženskom Svetovom pohári.

09.01.2019 11:08
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (11)

Petra Vlhová v čarovnom zátiší krajinky ako z Andersenových kníh pre deti premenila smútok na radosť. Smolu na víťazné opojenie. Slávne rakúske stredisko na slovenskú baštu. Veď nikde inde si dievčatá spod Tatier nepripísali tri víťazstvá.

Po dvoch zlyhaniach vo Flachau za sebou prišiel zlom. Jednou z najlepších jázd v živote vošla do cesty Mikaele Shiffrinovej.

Americkej rivalke nedovolila získať ďalší rekord v hviezdnej kariére – ôsme slalomové víťazstvo za sebou a pridať sa k legendám Schneiderovej a Kosteličovej.

Cena za víťazstvo je však priveľká. Tréner Magoni priznal, že Vlhová má nábeh na zápal priedušiek. Pozitívne emócie preto sprevádzajú aj pochybnosti a otázniky.

Najväčší visí nad tým, čo prinesú najbližšie hodiny. O päť dní by sa mala Vlhová premiérovo predstaviť v obrovskom slalome v elitnej sedmičke. V Kronplatzi by mohla nadviazať na ostatný obrák v ročníku. Ten zo Semmeringu – navždy nezabudnuteľný.

Skvelá Petra Vlhová vyhrala vo Flachau Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Január 2019: Gratulácia od Veroniky...

Chorobou poznačené telo 23-ročnej Liptáčky potrebuje pauzu. Niekoľkodňovú. A tak jej spoľahlivý slovensko-taliansky tím rieši dilemu.

Oddych a štart až vo februári v Maribore? Alebo tlačenie na pílu v Kronplatzi?

Pauza je stávka na istotu. A možno kľúčový ťah vo vyrovnanej partii so súperkami pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Aare. Tam môže zaútočiť na medailu hneď v troch disciplínach.

Odpoveď sa teda zdá jednoduchá. Načerpanie nových síl Vlhovej nemôže uškodiť. Kronplatz áno.

VIDEO: To, že Vlhová môže vo Flachau zvíťaziť avizoval ešte v pondelok lyžiarsky expert Timotej Zuzula. Štýl jazdenia Vlhovej prirovnal k mužom. Pozrite si si video TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová