Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vlha hlava

Tréning robí majstra. Nech vyrezáva predmety z dreva, kreslí dych berúce obrazy či píše históriu slovenského lyžovania.

02.01.2019 18:22
Petra Vlhová Foto: ,
Finále: Petra Vlhová vs. Mikaela Shiffrinová.
debata (4)

Zdá sa, že Petra Vlhová v ňom opäť nevynechala ani jednu cennú lekciu. Pod vedením fyzioterapeuta zosilnela. Od talianskeho trénera počúvala cenné rady.

Nič nové, to robila aj predtým. Prinieslo jej to nevídané úspechy. Ale aj jazdu na horskej dráhe svojej výkonnosti. Z víťazných pocitov či radosti z pódia o niekoľko dní spadla do zmaru po chybách či hľadaní svojej formy.

Na prelome rokov 2018 a 2019 prišla vítaná zmena. Musela – ak chcela Liptáčka adrenalínovú atrakciu zo svojho programu vynechať. Kolísavá výkonnosť ju už neubíja. Ustálila sa a pomáha jej zlepšovať sa. Natoľko, že prinútila najlepšiu lyžiarku súčasnosti – a čoskoro aj histórie – robiť chyby. Jednu za druhou v priebehu jediného večera.

K nevídanému obrazu trápiacej sa Mikaely Shriffrinovej pomohla svojou troškou aj – Vlha hlava. Týmto termínom označuje kouč Livio Magoni správne mentálne nastavenie svojej zverenky.

Aj v tom Vlhová zamakala. S mentálnou trénerkou ventiluje problémy. Učí sa, ako si dať rady s víťaznými tlakmi. Vyrovnanie sa s nimi rozhoduje o tých, ktorí ťahajú za správny i nesprávny koniec povrazu. A aj o tom, ako často sa im to (ne)podarí.

Vlhová v utorok pôsobila koncentrovane. V huriavku mestských pretekov na slávnom Holmenkollene bola zanietená od začiatku až do konca. Úplne, snáď ako ešte nikdy doteraz.

V sobotu ju čaká ďalšia skúška. Zdolaná a nahnevaná Shiffrinová. Najlepšou zbraňou na ňu bude pokojná – Vlha hlava.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová