Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: V Edene nebude raj

Hapal má dôvod na radosť. Nik z jeho predchodcov nezačal v národnom tíme lepšie. Neuviedol sa jednoznačnejším víťazstvom a ešte v súťažnom zápase.

18.11.2018 13:51
futbal Slovensko česko Foto: ,
Marek Hamšík strieľa na bránku Česka počas zápasu v Trnave.
debata

Nový tréner urobil zopár prekvapujúcich ťahov. Najväčší? Pre mnohých asi fakt, že po veľkej diskusii a ešte väčšom očakávaní nechal medzi náhradníkmi Stocha. Akoby vyslal signál, že nebude tancovať, ako iní pískajú.

A že stopercentného Stocha síce chce i potrebuje, ale nepovažuje ho za spasiteľa. Stochova šanca určite príde aj v základnej jedenástke. Možno už v pondelok v Prahe.

Naskočil do zápasu až v závere a aj bez neho podali Slováci najkvalitnejší výkon roka. A museli by sme dlho listovať v pamäti, kedy naposledy hrali lepšie a sebavedomejšie.

Čech Hapal sa pred tri a pol rokom stal prvým zahraničným trénerom slovenských reprezentantov do 21 rokov. Minulý mesiac ako jedenásty v poradí prevzal post trénera áčka. Ako prvý cudzinec.

Už si asi málokto spomenie na ďalšiu paralelu. V prvom zápase s dvadsaťjednotkou vyhral 4:1 (nad Nórskom). Rovnaký výsledok sa zrodil aj v piatok večer v Trnave (s Ukrajinou).

Nejde o náhodu, že Slováci po dvoch rokoch strelili štyri góly v zápase. Hapal tvrdí, že čaká od nich útočný a odvážny futbal. Ale tiež vie, že strelecké hody vždy nebudú. Do toho má čo povedať aj súper a nie s každým mu pôjde karta ako naposledy.

Slováci si pripísali cenné víťazstvo, ktoré nič nerieši. Hapal ho potreboval ako cukor do kávy. Bez neho by bolo všetko ťažšie. Ale ani po ňom sa hlavná úloha nemení – vyhrať v Prahe.

Po otvorených, skúšajúcich, už istých víťazov skupiny, čaká derby s namotivovaným a zlepšujúcim sa súperom „o všetko“.

V Edene to nebude prechádzka v raji.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov