Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Faktor Kližan

Vraví sa, že keď uspeje tím, jednotlivcov by sme nemali vyzdvihovať. Lebo sláva vraj patrí všetkým - hviezde, ale aj poslednému v zostave.

28.10.2018 12:04
Slovensko, Bielorusko Foto: ,
Martin Kližan v zápase proti Alexandrovi Zgirovskému.
debata (1)

Také sú nepísané pravidlá vo svete tímového športu – sú natoľko džentlmenské, až z nich cítiť závan nespravodlivosti.

No ak z nich vypustíme – občas až nadbytočnú – dávku gavalierstva, potom musíme skonštatovať nasledovné: za postupom Slovenska medzi tenisovú smotánku je nový model Davisovho pohára. A predovšetkým Martin Kližan.

Hráč, ktorý dlho nosil nálepku problémový, najprv dobre odštartoval stretnutie proti Bielorusku, o deň bol hviezdou kľúčovej štvorhry i následného súboja s Gerasimovom.

V tejto chvíli je tenistom, na ktorého sa môže Dominik Hrbatý absolútne spoľahnúť. Bez neho by svetová skupina zostala pre Slovákov len nedosiahnuteľným snom.

Kredit patrí aj slovenskému kapitánovi. Lebo Kližan ešte donedávna nebol jednoduchá povaha. A možno ňou nie je ani dnes, to len Hrbatý mu ušil oblek, v ktorom sa cíti konečne dobre. Suverénna daviscupová jednotka mu to teraz spláca na kurte, ale aj mimo.

Skvelými výkonmi i príkladným správaním sa. Akoby pocítila, že v záplave potlesku a obdivu sa jej pláva oveľa príjemnejšie, ako v mori konfliktov. Nič lepšie sa slovenskému tenisu nemohlo stať.

Už na jar na tenistov čaká play off o účasť na záverečnom turnaji. Predstaví sa v nablýskanej šou s miliónmi dolárov.

Poďla prvotných informácií ňou najväčšie hviezdy nadšené nie sú. V poriadku. Dôležité je, že tá slovenská áno.

Aj so štipkou šťastia by to na budúci rok mohla byť pekná jazda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Martin Kližan #Davisov pohár