Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozákov úder pod pás

Psychológovia vravia, že zrelý človek je ten, ktorý dokáže s noblesou ustáť nával veľkého množstvá pozitívnych, ale aj negatívnych emócií.

20.10.2018 10:00
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata (158)

Od štvrtka je zrejmé, že Ján Kozák ani po reprezentačnej skúsenosti takým nie je.

Šesťdesiatšty­riročný tréner si na svojej poslednej tlačovej konferencii v budove SFZ vylial srdce. Spočiatku opatrne, na záver do dna. Zašiel až tak ďaleko, že novinárskeho kolegu z denníka Šport nazval potkanom.

Lebo vraj nepísal ako väčšina. Bol kritický aj v deň zápasu proti Anglicku a neprispel tak k dobrej nálade v jeho kabíne. Údajne až tak, že niektorí z hráčov ho chceli aj biť.

Kozák prestrelil!

Médiá tu neboli, nie sú a ani nebudú preto, aby mu pomáhali. Majú informovať a vyjadrovať svoje názory bez ohľadu na to, aký dopad majú na jeho mužstvo. V žiadnom prípade nie sú zodpovedné za výsledky reprezentácie a akýkoľvek pokus o prenesenie zodpovednosti je trápny.

Za neúspech s Anglickom môže jedenástka na ihrisku, tréner na lavičke a nie novinár s perom.

O tom, že Ján Kozák je priamy, ale neraz udiera aj pod pás, sme vedeli už dlho. To len nesporné úspechy, ktoré mal pri národnom tíme, nám dovolili zabudnúť.

On však podobne zlyhal aj pred dvanástimi rokmi v Ružomberku, kde mesto nazval dedinou, či neskôr v Trenčíne. "Kto to je Kubík? On si ešte musí zaslúžiť, aby sa so mnou vôbec rozprával,“ hneval sa vtedy na súperovho hráča. Mimochodom, bol to ten istý Kubík, na ktorého sa potom v Trnave spoľahol v zápase proti Anglicku.

Ján Kozák na päť rokov vymenil šuštiaky za oblek. Pod ním však akoby naďalej zostal trénerom Košíc. Takým, čo neunesie žiadnu prehru.

Škoda. Po veľkých výsledkoch si dožičil malý odchod.

Kozák na tlačovej besede po odstúpení z funkcie Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ján Kozák a prezident SFZ Ján Kováčik.
158 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti