Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ukradnuté finále

Serena Williamsová je veľká šampiónka. O tom niet pochýb. Dvadsaťtri grandslamových titulov, ktoré za uplynulých dvadsať rokov získala, sa chváli samo.

09.09.2018 08:56
2018 US Open Tennis - Day 13 serena Foto: ,
Serena Williamsová sa háda s rozhodcom Carlosom Ramosom.
debata (54)

Aj jej posledné dve veľké finále (hoci neúspešné), to, ako sa po pôrode a ťažkých zdravotných komplikáciách vrátila na veľké tenisové dvorce, si zaslúžia hŕbu uznania a obdivu.

Obrovská poklona, pani Williamsová!

Americká tenistka to však na záver US Open zbabrala. Nie trošku, ale poriadne. A tiež zbytočne – lebo hrajúca legenda si kládla polená pod nohy sama.

V zápase, v ktorom ju súperka od začiatku valcovala, obrátila hnev na rozhodcu. Lebo jej vzal bod a ona by vraj „radšej prehrala, ako podvádzala“.

Ale televízne zábery neklamú. Neusvedčili ju zo žiadneho klamstva, to vôbec nie. Kouč sa jej však gestami snažil pomôcť. A či ho už Serena videla alebo nie, to nie je vôbec podstatné. Posunky z trénerskej lóže sú na grandslamových turnajoch zakázané!

Hysterické výlevy sa neskôr snažila zaobaliť do cnostných fráz. Napríklad aj do boja za práva žien. V poriadku. Lebo ak tvrdí, že dostala trest za to, čo sa už mužom neraz prepieklo – zrejme má pravdu. Máme si však myslieť, že v noci zo soboty na nedeľu jej niekto krivdil?

To rozhodne nie.

Serena Williamsová po nešťastnom finále dlží niekoľkým ľuďom veľké ospravedlnenie. Jedno americké – sorry. Pánovi na mostíku za urážky i nenapraviteľné škody na jeho rozhodcovskej kariére. A tiež Naomi Osakovej.

Za ukradnuté finále.

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Naomi Osaková #US Open 2018