Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Futbal za euro

Bol to zápas, ktorý stál euro. A tak aj vyzeral.

06.09.2018 15:48
SR Futbal prípravný Slovensko Dánsko TTX Foto: ,
Juraj Kucka (Slovensko) a vpravo Daniel Nielsen (Dánsko) v prípravnom futbalovom zápase Slovensko - Dánsko v Trnave.
debata (6)

Všetci si ho kolektívne odtrpeli. Radosť z absurdnej situácie malo azda len zopár dánskych amatérov, ktorí sa uliali v robote a na dovolenkové lístky si napísali bizarný dôvod – futbalová reprezentácia krajiny.

Zažili niečo, čo už možno nikdy inokedy nezažijú.

Slováci si odfajkli povinnosť, uhrali, čo potrebovali, ale sotva sa mohli maximálne motivovať a vypnúť k špičkovému výkonu.

Zápas stratil úroveň už predtým, ako sa začal. V momente, ako bolo jasné, koho Dáni vyšlú proti slovenským futbalistom.

Kto je vinný za to, že Slovensko odohralo najšialenejší zápas vo svojej histórii? Podrobnosti sporu dánskych funkcionárov a hráčov nie sú úplne jasné. Ale jeho dôvod je celkom zrejmý a v súčasnom svete typický. Peniaze. Veľké peniaze. Keď ide o ne, nič na svete nie je sväté.

Dánski špičkoví hráči ich nezarábajú málo, ale keď bojujú za princíp a spravodlivosť, musí ísť aj reprezentácia krajiny bokom. Len oni mohli odohrať tento súboj v Trnave, nie bafuňári, ktorí sa usilovali blamáž neúspešne vyžehliť tým, že obliekli do národných dresov aj štvrtoligových hráčov. Hviezdy nechali padnúť dánsky futbal do hlbokého blata a vyrobili mu storočnú hanbu.

Mohol by to byť iba dánsky problém, ale do svojho trápneho licitovania zatiahli ako rukojemníkov Slovákov. Tí si prípravu na novú súťaž, ktorú odštartujú v nedeľu, predstavovali úplne inak.

Fanúšikov potešilo nízke vstupné a možno ich prišlo do hľadiska nakoniec aj viac, ako keby zostali mastné ceny lístkov na najsilnejších Dánov. Ale azda aj oni po strede potvrdia, že futbal za euro bol len lacný šmejd.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #dánski futbalisti