Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Výzva

Čo musí spraviť tenista, aby bol dlhé roky slávny? Vyhrať Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, alebo... zdolať Rafaela Nadala v Paríži.

27.05.2018 10:50
Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

História víťazov jediného antukového grandslamu v roku navodzuje dojem, že Roland Garros je spomedzi veľkej štvorky suverénne najnudnejší. Veď z posledných 12 účastí sa ľavoruký Španiel tešil z triumfu desaťkrát. Často absolútne suverénnym spôsobom. Bez toho, aby súperom povolil čo i len jeden set. Alebo im aspoň na chvíľku ukázal, že aj on je iba človek z mäsa a kostí: „Pozrite, aj ja som zdolateľný.“

V skutočnosti je to však inak – Nadal dáva turnaju v Paríži úplne nový rozmer. Môže mať totiž až dvoch víťazov. Jedného o dva týždne v nedeľu – po finálovom zápase. Druhého – toho, kto zdolá Nadala. Tak ako Robin Söderling v roku 2009. Alebo si na Švéda pamätáte skôr pre jeho dve finálové účasti? Zrejme nie, všakže…

Tenisová sezóna trvá s malými prestávkami jedenásť náročných mesiacov. Každý týždeň hráči cestujú z turnaja na turnaj, z mesta do mesta, z kontinentu na kontinent a keďže ide o individuálny šport, nemôžu zlyhať. Jeden zlý deň a je po všetkom.

Nadalova bilancia na Roland Garros je úžasná – 79 víťazstiev, 2 prehry. Áno, v Paríži smútil len dva razy! Obdivuhodné, fantastické, možno nenapodobiteľné.

Výzvy sú však na to, aby ich hráči prijímali – aj vtedy, keď sa zdajú byť nereálne a šialené. Na prípadný Nadalov skalp si však história určite bude pamätať. Možno viac, ako na nového majiteľa Pohára mušketierov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros